• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Οι 3 γενιές του Panda στις φιλικές προς το περιβάλλον εκδόσεις του.

Fiat Panda: 40 χρόνια περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας

1.738 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/6/2020

Η πορεία του Panda, έχει χαραχθεί και μέσα από την περιβαλλοντολογική ευαισθησία του μοντέλου, η οποία εκφράστηκε ποικιλοτρόπως σε όλες τις γενιές του.

FIAT: Αποκτήστε το νέο Tipo Cross με 0% προκαταβολή


Το Fiat Panda, με την παρουσίαση του το 1980 έφερε, σύμφωνα με την ίδια την μάρκα, επανάσταση στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.Το γεγονός ότι η βασική του χρήση ήταν στα κέντρα των πόλεων αποτέλεσε την αφορμή η Fiat να βασιστεί πάνω του για την παρουσίαση ιδεών που εστίαζαν στην προστασία του περιβάλλοντος. Από τη διατήρηση του χαμηλού βάρους, τους προηγμένους κινητήρες F.I.R.E., αλλά και την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της πρώτης γενιάς, μέχρι το σύγχρονο μοντέλο με το υβριδικό σύνολο HyFly και την έκδοση CNG (φυσικό αέριο), το Panda αποτέλεσε παράδειγμα του πως η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η οικονομία μπορούν να συνδυαστούν με έναν ιδανικό τρόπο. Με αφορμή την παρουσίαση του νέου υβριδικού Panda, η Fiat έκλεισε ένα ξεχωριστό ραντεβού για τις τρεις γενιές του μοντέλου, με εκπροσώπους τις πλέον φιλικές προς το περιβάλλον εκδόσεις της κάθε γενιάς.

Ο εξηλεκτρισμός των 90s: Fiat Panda Elettra (1990)
Σε συνεργασία με την Αυστριακή εταιρεία Steyr-Puch η Fiat μετέτρεψε ένα Panda 750 σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πριν από 30 χρόνια! Το Fiat Panda Elettra ήταν ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής στην Ευρώπη και παρείχε αυτονομία περίπου 100χλμ. Η τελική του ταχύτητα έφτανε τα 70χλμ./ώρα, ενώ η φόρτιση του γινόταν μέσω μια απλής πρίζας 220Volt. Οι μπαταρίες καταλάμβαναν τις δύο πίσω θέσεις αφήνοντας όμως επαρκή χώρο για τη μεταφορά αποσκευών.  

 

Ο πρωτοπόρος: Fiat Panda Aria (2007)
Στη δεύτερη γενιά του Panda, η Fiat πρωτοπόρησε και πάλι με το Aria ("Αέρας" στην Ιταλική γλώσσα), το οποίο εξερευνούσε σε βάθος την ιδέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Εκτός από την πρωτοποριακή ιδέα του downsizing που στις μέρες μας έχει γίνει κοινή συνισταμένη για όλους τους κατασκευαστές, το Panda Aria πρωτοπορούσε χάρη και στη δυνατότητα του να λειτουργεί είτε με βενζίνη και απόδοση 105 ίππων, είτε με ένα μίγμα 70%-30% φυσικού αερίου (CNG) – υδρογόνου. Σε αυτή την περίπτωση οι εκπομπές ρύπων ήταν μόλις 69γρμ./χλμ. και η απόδοση 80 ίπποι. Παράλληλα το Aria χρησιμοποιούσε σύστημα Star&Stop, ειδικά ελαστικά χαμηλής αντίστασης της Pirelli και ηλεκτρονικό σύστημα που κατέγραφε την κατανάλωση και έδινε συμβουλές στον οδηγό για πιο οικονομική οδήγηση. 

Ο εκδημοκρατισμός της τεχνολογίας και η ολιστική προσέγγιση προς την προστασία του περιβάλλοντος: Fiat Panda Hybrid (2020) 
Με το νέο Panda Hybrid, η Fiat, εκφράζει δύο βασικές ιδέες της φιλοσοφίας της. Η πρώτη είναι η προσφορά έξυπνων και αποδοτικών αυτοκινήτων που θα είναι όμως προσιτά για το ευρύ κοινό και η δεύτερη η ολιστική της προσέγγιση για την προστασία του περιβάλλοντος. Φιλικό στο χρήστη, με εξαιρετική απόδοση, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εξίσου χαμηλές εκπομπές ρύπων, το νέο υβριδικό σύστημα διακρίνεται παράλληλα για το χαμηλό βάρος και την απλότητα του. Αντίστοιχα τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από "SEAQUAL® YARN", ένα συνθετικό ύφασμα πιστοποιημένο από την SEAQUAL INITIATIVE που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο προέρχεται κατά 10% από τη θάλασσα και 90% από τη στεριά. Με αυτό τον τρόπο το Panda βοηθά το περιβάλλον και με έναν ακόμα ξεχωριστό τρόπο.

Επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική προσήλωση της στην εξέλιξη προσιτών και παράλληλα φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων, η Fiat προσφέρει τα Fiat Panda Hybrid και Fiat Panda CNG μέσω του προγράμματος Fiat Restarts You στην ίδια τιμή των 11.990 ευρώ, με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση 200.000χλμ. και πρώτη δόση το 2021, ενώ σημαντικό είναι ότι και οι δύο εκδόσεις απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.  

53 διαθέσιμα άρθρα για FIAT  PANDA

Tags: FIAT, FIAT PANDA