• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Φαίνεται πως η Ford επαναλαμβάνει με το Focus ST ότι έκανε με το Fiesta ST200. Ετοιμάζει, με άλλα λόγια, μια ισχυρότερη εκδοχή του ST, που θα γεφυρώσει το κενό με το RS (στη φωτό το κανονικό ST).

Focus ST 280 ίππων;

4.584 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/4/2016

Ένα «μυστηριώδες» Focus ST «συνελήφθη» να δοκιμάζεται και άπαντες σκέφτηκαν πως η Ford ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο με το Fiesta ST200, πως εξελίσσει δηλαδή μια ισχυρότερη εκδοχή του ST με 270 ή 280 άλογα.

 
Αφορμή για να φουντώσουν οι φήμες πως κάτι «μαγειρεύει» η Ford, υπήρξε ένα πρωτότυπο Focus ST που «συνελήφθη» να δοκιμάζεται στο Nurburgring και το οποίο έφερε ορισμένες αεροδυναμικές αναβαθμίσεις.

Το μυαλό των περισσότερων πήγε αμέσως σε μία ενδιάμεση έκδοση που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο προσθιοκίνητο ST των 250 ίππων και στο 4κίνητο RS των 350 αλόγων.


Και όχι άδικα, καθώς στην περασμένη έκθεση της Γενεύης η Ford μας παρουσίασε το πιο ισχυρό Fiesta ST200. Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει και με το Focus ST, λανσάροντας μια έκδοση ST270 ή ST280, ανάλογα με το πόσα άλογα θα έχει.

Μαζί με την επιπλέον δύναμη, το εν λόγω Focus θα μπορούσε να έχει και χαμηλωμένη ανάρτηση, ισχυρότερα φρένα και γρηγορότερο τιμόνι. Αναβαθμίσεις αναμένονται και στη μορφή του οχήματος, μικρές μεν, που θα δώσουν όμως την απαραίτητη διαφοροποίηση από το «κανονικό» ST. Πιθανό ραντεβού, τέλος, φαντάζει η έκθεση του Παρισιού που θα γίνει τον Οκτώβριο.

 
 • fanis

  ΟΤΑΝ Η FORD ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ RS ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60 ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΡΟΥΧΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ FOCUS ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

    18
 • chris

  Έμαθε και η ford να φτιαχτεί γρήγορα αυτοκίνητα; ασ μάθει για αρχή να φτιάχνει αξιόπιστα και μετά τα λεμε

    12
 • vasilis

  Δεν θελω να θιξω κανέναν αλλα τα ford είναι τα πιο αξιόπιστα γερμανικά αυτοκίνητα τουλαχιστον,οδηγικά οτι και να πω θα ειν περιττο,..

    3