Fuel Pass 2: Πώς θα λάβεις την επιδότηση - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Fuel Pass 2: Πώς θα λάβεις την επιδότηση - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

4.004 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2022)

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε γνωστές όλες τις λεπτομέρειες για το Fuel Pass 2. Μάθετε τα ποσά των επιδοτήσεων, το μπόνους της άυλης κάρτας και πότε ανοίγει η πλατφόρμα.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το Fuel Pass 2 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου και έγιναν γνωστές οι πρώτες πληροφορίες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

15 ευρώ το μπόνους με την άυλη ψηφιακή κάρτα

Η επιδότηση του Fuel Pass 2  φτάνει τα 80 ευρώ για όσους κατοικούν σε ηπειρωτική περιοχή, ενώ όσοι έχουν κύρια κατοικία κάποιο νησί, η επιδότηση φτάνει τα 100 ευρώ. Όσον αφορά τις μοτοσικλέτες, η επιδότηση φτάνει τα 60 ευρώ (ήταν 35 ευρώ) για την ηπειρωτική Ελλάδα και 70 ευρώ για τα νησιά. Η περίοδος ισχύος θα είναι τρίμηνη και συγκεκριμένα για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε πως στα παραπάνω ποσά συμπεριλαμβάνεται το μπόνους χρήσης της άυλης ψηφιακής κάρτας που αυτή την φορά φτάνει τα 15 ευρώ. Οι πολίτες θα έχουν ξανά την επιλογή να βάλουν τα χρήματα στην τράπεζα αλλά σε αυτή την περίπτωση, τα παραπάνω ποσά θα είναι μειωμένα κατά 15 ευρώ, δηλαδή η επιδότηση θα είναι 65 ευρώ για τα αυτοκίνητα για κατοίκους στην ηπειρωτική Ελλάδα και 85 ευρώ στα νησιά. Στις μοτοσικλέτες, με την κατάθεση των χρημάτων σε τράπεζα, η επιδότηση θα φτάνει τα 45 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα και 55 στα νησιά.

Στα ίδια επίπεδα η έκπτωση στο diesel

Όσον αφορά στο diesel, επεκτείνεται χρονικά η επιδότηση στην αντλία. Η επιδότηση παραμένει στα 12 λεπτά το λίτρο, ενώ με τον ΦΠΑ φτάνει τα 15 λεπτά το λίτρο. Στόχος είναι η τιμή του diesel να κρατηθεί κάτω από 2 ευρώ στην αντλία.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center