Δίνουν την δυνατότητα στο κοινό να συνδυάσει την πρακτικότητα των Pick-Up με τον άρτιο εξοπλισμό ενός SUV.

Δίνουν την δυνατότητα στο κοινό να συνδυάσει την πρακτικότητα των Pick-Up με τον άρτιο εξοπλισμό ενός SUV.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες σκέφτονται να προχωρήσουν στην ανάπτυξη τέτοιων μοντέλων.

Γιατί αυξάνονται οι πωλήσεις των Pick-up;

3.218 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2017)

Σύμφωνα με την αξιόπιστη εταιρεία μετρήσεων JATO Dynamics, η αγορά των Pick-Up παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση στην Γηραιά Ήπειρο. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Τα Pick-Up στην ευρωπαϊκή ήπειρο είχαν πάντα το στίγμα του αυτοκινήτου του αγρότη και του εργάτη σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που ήταν αρκετά διαδεδομένα ανεξάρτητα από το επάγγελμα του ιδιοκτήτη τους. Αυτό πάντως το στερεότυπο στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου φαίνεται να αλλάζει καθώς τα Pick-Up γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή.

Σύμφωνα με αναφορές του Automotive News που βασίζονται σε δεδομένα της αξιόπιστης εταιρείας μετρήσεων JATO Dynamics, το πρώτο εξάμηνο του 2017 οι πωλήσεις των Pick-Up αυξήθηκαν κατά 19% στην Ευρώπη, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό όπως σημειώνει και η εταιρεία ερευνών.
 
Ποιος είναι ο λόγος όμως αυτής της ραγδαίας αύξησης των πωλήσεων των Pick-up; Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες σκέφτονται να προχωρήσουν στην ανάπτυξη τέτοιων μοντέλων ακολουθώντας το παράδειγμα της Mercedes με την X-Class. Παρά τις αντιδράσεις από BMW και VW για το pick-up της Mercedes, η X-Class μαζί με τους υπόλοιπους εκπροσώπους στην κατηγορία όπως τα Τοyota Hilux και Νissan Navara, δίνουν την δυνατότητα στο κοινό να συνδυάσει την πρακτικότητα των Pick-Up με τον άρτιο εξοπλισμό ενός SUV.

¶λλο ένα δείγμα της αυξημένης ζήτησης στην αγορά αυτή είναι ότι όλο και περισσότεροι ανεξάρτητοι σχεδιαστές παρουσιάζουν πως θα μπορούσαν να μοιάζουν πολλά νέα μοντέλα σε εκδοχή pick-up όπως η Cayenne, η ΒΜW X2 και το Dacia Duster.

Eσύ θα επέλεγες κάποιο Pick-Up για το επόμενο σου αυτοκίνητο;

Mercedes
KIA