2 φωτογραφίες »

Golf R πήρε τον 5κύλινδρο της Audi και έφτασε τα 800 PS

7.179 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2021)

Ένας 2,5 λίτρων turbo κινητήρας από Audi RS3 μπήκε στο Golf R και εκτόξευσε την ιπποδύναμή του στα 800 άλογα.

Το VW Golf R Mk7.5 δεν έχει την επιθετική εμφάνιση άλλων hot-hatch της κατηγορίας του αλλά παραμένει ένα από τα πιο ικανά μοντέλα των τελευταίων ετών.

Το Golf R που θα δείτε στο video μπορεί να φαίνεται πως είναι «μαμά» εάν το κοιτάξεις από μπροστά καθώς έχει μόνο aftermarket ζάντες και έναν διαχύτη από ανθρακόνημα, ωστόσο πίσω, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με δύο oval απολήξεις που παραπέμπουν σε μοντέλα επιδόσεων της Audi. Πράγματι, το Golf δεν έχει κάτω από το καπό του τον γνωστό 2λιτρο TSI της φίρμας αλλά έχει λάβει τον πεντακύλινδρο turbo κινητήρα των 2,5 λίτρων από ένα Audi RS3.

Φυσικά, ο ιδιοκτήτης του μοντέλου δεν έκανε αυτή την μετατροπή για να αφήσει το μοτέρ απείραχτο, έτσι λοιπόν, χάρη σε, μεταξύ άλλων, ένα νέο υπερτροφοδότη και το απαραίτητο πρόγραμμα, ανέβασε την ισχύ του στα 800 άλογα και τα 800 Nm ροπής. Ναι, αυτό το Golf έχει περισσότερη ισχύ από Lamborghini και τις περισσότερες Ferrari…

Δυστυχώς το video δεν μας δίνει μια καλή ιδέα για τις δυνατότητές του, μπορούμε όμως να ακούσουμε τον ήχο του μοτέρ και να δούμε το αυτοκίνητο να κάνει κάποια «ανοίγματα».
 

Toyota
test center