Green NCAP: Στο μικροσκόπιο πέντε ακόμη καινούρια μοντέλα

Green NCAP: Στο μικροσκόπιο πέντε ακόμη καινούρια μοντέλα

2.012 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2021)

Ο Green NCAP εξέτασε πόσο φιλικά προς το περιβάλλον είναι πέντε νέα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Ποια πήραν 5 αστέρια; Δείτε τα αποτελέσματα.

Ο Green NCAP ανάρτησε τα αποτελέσματα του τελευταίου, για το 2021, γύρου δοκιμών που πραγματοποίησε σε πέντε δημοφιλή μοντέλα της αγοράς. Τα αμιγώς ηλεκτρικά Lexus UX 300e και Nissan LEAF e+ κατάφεραν να αποσπάσουν τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων, τα Plug-in υβριδικά Renault Captur E-TECH και Volkswagen Golf GTE βραβεύτηκαν με 3μησι αστέρια, ενώ το μοναδικό αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το Audi A3 Sportback στην έκδοση 35 TDI, κατάφερε να βαθμολογηθεί με τρία αστέρια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Aριστα για τα ηλεκτρικά Lexus UX 300e και Nissan LEAF e+

Μέχρι στιγμής, το Green NCAP βαθμολογεί τα αυτοκίνητα μόνο με βάση τις εκπομπές ρύπων, έτσι λοιπόν, τα ηλεκτρικά, έχουν το πλεονέκτημα. Τόσο το Nissan όσο και το Lexus εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το πλεονέκτημα τους και κατάφεραν να αποσπάσουν πέντε αστέρια, σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες (Καθαρού Αέρα, Ενεργειακής Απόδοσης και Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου).

3μιση αστέρια για τα Plug-in υβριδικά Golf GTE και Captur E-TECH

Τα Plug-in υβριδικά Golf GTE και το Captur E-TECH βαθμολογήθηκαν με τρεισήμισι αστέρια το καθένα. Όπως συμβαίνει με όλα τα PHEV, είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον όταν κινούνται με την μπαταρία τους. Επίσης, και τα δύο διαθέτουν συστήματα μετεπεξεργασίας των καυσαερίων που διατηρούν χαμηλά τις εκπομπές ρύπων, όταν κινούνται με τον θερμικό τους κινητήρα.

Καλή επίδοση για το πετρελαιοκίνητο Audi A3 

Τέλος, το Audi A3 Sportback, παρά το γεγονός ότι φοράει diesel κινητήρα, σημειώνει πολύ καλή βαθμολογία σε Καθαρό Αέρα και την Ενεργειακή απόδοση αλλά απογοητεύει στον τομέα των Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου. Η βαθμολογία πάντως των τριών αστεριών είναι μια καλή επίδοση για ένα αυτοκίνητο με κινητήρα πετρελαίου. Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto