Τιμές Αυτοκινήτων ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing Ηλεκτρικά & Φόρτιση
Νέες Μάρκες στην Ελλάδα
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Γρηγορότερα τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα από το 2023

Γρηγορότερα τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα από το 2023

2.879 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2022)

Τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να μπορούν νωρίτερα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα εξετάζει η Κυβέρνηση, ενόψει της καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το 2023!

autotriti team

Έρχεται «λίφτινγκ»

Αλλαγές στο μέτρο καταβολής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα βρίσκονται υπό διερεύνηση από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θέλει να διευκολύνει τη συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών οχημάτων. Μέχρι σήμερα, την Άνοιξη οι ιδιοκτήτες ΙΧ είχαν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που χρειάζονταν να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους. Πλέον από τους αρμόδιους εξετάζεται η μονιμοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου όπως και το ενδεχόμενο ενεργοποίησής του να γίνεται νωρίτερα από τον Απρίλιο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πιθανότατα από το Νοέμβριο η νέα δυνατότητα

Αν η συγκεκριμένη αλλαγή αποφασιστεί και επίσημα, τότε δεν αποκλείεται η δυνατότητα καταβολής των τελών κυκλοφορίας για συγκεκριμένους μήνες να παρέχεται σταθερά στους οδηγούς των Ι.Χ. κάνοντας την αρχή από τον ερχόμενο Νοέμβριο, όταν και θα ανοίξει η πλατφόρμα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2023.

Ηλεκτρονικά η άρση ακινησίας

Σύμφωνα με όσα ισχύσουν αυτή τη στιγμή η άρση της ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ, κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISnet. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπαίνουν στην πλατφόρμα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, ηλεκτρονικά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας. Για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας κ.ο.κ.

Έλεγχοι για απλήρωτα τέλη και ανασφάλιστα

Την ίδια ώρα η ΑΑΔΕ ελέγχει αν υπάρχουν απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, ανασφάλιστα οχήματα και εικονικές ακινησίες αυτοκίνητων. Στην περίπτωση που διαπιστωθούν τα παραπάνω,  τότε οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να προχωρήσουν ζητήματα όπως η μεταβίβαση οχήματος.

Ετοιμάζεται «λίφτινγκ»!
- Αλλαγές στο μέτρο καταβολής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα εξετάζει το Υπ. Οικονομικών.
- Νωρίτερα από τον Απρίλιο και σε σταθερή βάση.
- Το Νοέμβριο ανοίγει η πλατφόρμα για το τέλη κυκλοφορίας του 2023.
- Έλεγχοι για απλήρωτα τέλη, ανασφάλιστα και εικονικές ακινησίες ΙΧ.
Είναι βολικό το μέτρο καταβολής των τελών για συγκεκριμένους μήνες ή όχι;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
advan fleva