Η McChip «καρδάμωσε» το Audi SQ2
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η McChip «καρδάμωσε» το Audi SQ2

2.741 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2021)

Οι μηχανικοί της McChip-DKR ασχολήθηκαν με το Audi SQ2 και κατάφεραν να αυξήσουν την ιπποδύναμη του 2λιτρου μοτέρ του ενώ αποφάσισαν να ανεβάσουν, έστω και ελάχιστα, την μέγιστη τελική του ταχύτητα.

Το νέο της βελτιωτικό πακέτο για το Audi SQ2 αλλά και για τα μοντέλα του Volkswagen Group που μοιράζονται το ίδιο 2λιτρο μοτέρ, όπως το CUPRA Ateca και το VW T-Roc R, παρουσίασε η McChip-DKR.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Χάρη σε τροποποιήσεις στον εγκέφαλο του κινητήρα, η ισχύς του τετρακύλινδρου δίλιτρου κινητήρα του SQ2 που αποδίδει στην εργοστασιακή του έκδοση 300 άλογα και 400 Nm ροπής, φτάνει πλέον τα 350 άλογα και 440 Nm ροπής. Δυστυχώς, ο βελτιωτικός οίκος δεν έχει αποκαλύψει πόσο πιο γρήγορο γίνεται το αυτοκίνητο μετά την αύξηση της ισχύος, ωστόσο περιμένουμε πως το 0-100χλμ./ώρα θα γίνεται πιο σύντομα από τα 4,9 δευτερόλεπτα που χρειάζεται το SQ2 όταν βγαίνει από το εργοστάσιο. Η μέγιστη τελική του ταχύτητα πάντως έχει ανεβεί από τα 250χλμ./ώρα στα 256χλμ./ώρα.

Η τιμή του πακέτου της McChip-DKR είναι 1.199 ευρώ στην Γερμανία και ο βελτιωτικός οίκος προσφέρει επίσης την δυνατότητα στον πελάτη να πραγματοποιήσει δύο δυναμομετρήσεις, μία πριν την εγκατάσταση του πακέτο και μία μετά, αντί 139 ευρώ.

Θυμίζουμε πως το Audi SQ2 ανανεώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και πλέον ξεχωρίζει από την pre-facelift έκδοση χάρη στα νέα γραφικά που έχει στα φώτα, με την Audi να προσφέρει προαιρετικά τα καινούρια Matrix LED φωτιστικά σώματα, τους μεγαλύτερους αεραγωγούς και την ελαφρώς αλλαγμένη γρίλια. Η καμπίνα του του ανανεωμένου SQ2 εξοπλίζεται τώρα με αυτόματο σύστημα κλιματισμού, πολυλειτουργικό τιμόνι, σπορ καθίσματα, Virtual Cockpit με σύστημα πλοήγησης ΜΜΙ και πλήθος άλλων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας από την τεράστια φαρέτρα που έχει στην διάθεσή της η μάρκα, ανάλογα φυσικά με το ποσό που θέλει κανείς να ξοδέψει σε προαιρετικό εξοπλισμό.

Οι τιμές του ανανεωμένου Audi SQ2 ξεκινούν στην Γερμανία από 45.700 ευρώ.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
NISSAN