H αυτονομία κίνησης της EQE θα φτάνει περίπου τα 600 χιλιόμετρα.

H αυτονομία κίνησης της EQE θα φτάνει περίπου τα 600 χιλιόμετρα.

Η Mercedes EQE αντίπαλος του Tesla Model S

1.968 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2020)

Το Tesla Model S είναι ένα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει προσελκύσει μέρος του παγκόσμιου κοινού που ενδιαφέρεται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο, όμως θα αποκτήσει έναν ισχυρό αντίπαλό, που θα έρθει στο «πρόσωπο» της νέας Mercedes EQE.

Μέχρι στιγμής η γερμανική φίρμα έχει εισάγει στις αγορές την EQC, ωστόσο η επερχόμενη EQE αναμένεται να είναι ακόμα πιο εξελιγμένη, αλλά και πιο οικονομική στο κόστος αγοράς από την επίσης ηλεκτρική EQS, που βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης από το «αστέρι». Υπολογίζεται μάλιστα πως το νέο σεντάν που είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί το 2022 θα μπει αμέσως απέναντι από το Tesla Model S, μίας και θα ακολουθήσει παρόμοια τιμολογιακή πολιτική.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Η  EQE θα ακολουθήσει την EQC, αλλά και τα επερχόμενα EQA και EQV, τη ναυαρχίδα EQS, αλλά την EQB. Μπορούμε να πούμε πως η EQE θα αποτελέσει την αδελφή της EQS, ενώ σε ότι αφορά τη βάσης της, αυτή θα είναι η νέα αλουμινένια πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων MEA.
 
Η EQE θα είναι μικρότερη σε σχέση με τη σημερινή E-Class, αλλά θα προσφέρει χώρο που θα μπορεί να μπει σε σύγκριση με αυτόν της υπάρχουσας S-Class. Ο σχεδιασμός της θα είναι τέτοιος που να ευνοεί την αεροδυναμική, ενώ τα χαρακτηριστικά της «οικογένειας EQ» θα είναι επίσης παρόντα.
 
Όπως και η EQS, η EQE θα πωληθεί από την αρχή με τετρακίνηση παίρνοντας ισχύ από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Η ιπποδύναμή της αναμένεται να ξεπερνά το όριο των 400 αλόγων, ενώ μέρος των χαρακτηριστικών της θα είναι η ενεργή ανάρτηση αέρα, η τετραδιεύθυνση, αλλά και αυτόνομες τεχνολογίες τρίτου επιπέδου. Τέλος σε ότι αφορά την αυτονομία κίνησης αυτή θα φτάνει περίπου τα 600 χιλιόμετρα.
 
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως σκοπεύει να αντιδράσει η Tesla, η οποία για την ώρα δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για αντικατάσταση του Model S με μια ολοκαίνουργια γενιά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ford
OPEL