6 φωτογραφίες »

Η Nissan έκανε το Juke «κτήνος» για off-road καταστάσεις

6.870 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2021)

Ένα αγωνιστικό πρωτότυπο για off-road καταστάσεις βασισμένο στο Juke παρουσίασε η Nissan. Γνωρίστε το... σκληροτράχηλο Nissan Juke Rally Tribute Concept!

Πριν από 50 χρόνια, το 1971, το Nissan 240Z πήρε τη νίκη στο East African Safari Rally και σήμερα η ιαπωνική μάρκα θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στο μοντέλο παρουσίασε το Nissan Juke Rally Tribute Concept, το οποίο όπως είναι φυσικό αντλεί μεγάλη έμπνευση από τον πρόγονό του!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Το concept του Juke Rally Tribute έχει λάβει πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το 240Z, συμπεριλαμβανομένων προεξεχόντων εμπρόσθιων προβολέων, του ρετρό κόκκινου εξωτερικού χρώματος που συνδυάζεται με το μαύρο καπό αλλά και τα ανάλογα αυτοκόλλητα. Το Juke αποκτά επίσης μεγαλύτερες καμάρες τροχών για να φιλοξενεί ειδικά ελαστικά εκτός δρόμου και φυσικά έχει πολύ μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το συμβατικό SUV.
 
Στοιχεία αναφορικά με το σύστημα κίνησης δεν υπάρχουν, αφού το μοντέλο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, όμως η Nissan έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως θα διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για να υπογραμμίσει μεταξύ άλλων τη δέσμευση της εταιρείας για ηλεκτροδότηση της γκάμας μοντέλων της.
 
Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως το Nissan240Z κέρδισε το East African Safari Rally που έλαβε χώρα το 1971 στην Κένυα, την Ουγκάντα ​​και την Τανγκανίκα με οδηγό τον Edgar Herrmann και συνοδηγό τον Hans Schüller. Αυτή μάλιστα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της εταιρείας στη σειρά.
 
Το αρχικό αυτοκίνητο τροφοδοτήθηκε από έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 2,4 λίτρων με ισχύ 207 ίππων, ενώ το 2013 ανακατασκευάστηκε και αποτελεί πλέον μέρος της συλλογής της Nissan, η οποία στεγάζεται στο Zama της Ιαπωνίας.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD E-TRANSIT
OPEL