Η Toyota δοκιμάζει νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο για το GR Yaris

Η Toyota δοκιμάζει νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο για το GR Yaris

2.608 Επισκέψεις στο άρθρο (21/3/2022)

Νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων έχει αναπτύξει και δοκιμάζει η Toyota και το δοκιμάζει σε ένα GR Yaris.

Σε δοκιμές το νέο κιβώτιο

Με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων είναι πολύ πιθανό να εξοπλίσει το GR Yaris στο άμεσο μέλλον η Toyota. Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό η ιαπωνική μάρκα έχει εξελίξει το νέο κιβώτιο, το οποίο μάλιστα έχει εγκαταστήσει σε ένα όχημα ανάπτυξης που έτρεξε πρόσφατα στο Toyota Gazoo Racing Rally Challenge.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ικανό και για επιδόσεις και για οικονομία

Το νέο κιβώτιο λέγεται πως διαθέτει μετατροπέα ροπής και πλανητικά γρανάζια, ενώ εστιάζεται στις γρήγορες διαδρομές και διαθέτει γρήγορες αλλαγές. Ωστόσο δεν αποτελεί ένα κιβώτιο που στρέφεται αποκλειστικά στην απόδοση, καθώς οι μηχανικοί ήθελαν επίσης το νέο κιβώτιο ταχυτήτων να είναι ομαλό και αποδοτικό στα καύσιμα.

Συνοδεύεται από νέο επιλογέα και paddles

Η εγκατάσταση του νέου κιβωτίου ταχυτήτων έχει φέρει και κάποιες επιμέρους αλλαγές, όπως ένα μεγαλύτερο ψυγείο λαδιού, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει ένας νέος επιλογέας ταχυτήτων και paddles στο τιμόνι. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ Μέσων του εξωτερικού το αυτόματο GR Yaris οδηγείται από τον Shigeru Hayakawa, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Toyota. Περιέγραψε το μοντέλο ως «εντελώς διαφορετικό» και σημείωσε ότι του είπαν να πιέσει το αυτοκίνητο όσο περισσότερο μπορεί για να διασφαλιστεί η αντοχή του κιβωτίου.

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
test center