Η ηλεκτρική Lancia Delta Ιntegrale στο Πρωτάθλημα Rallycross!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η ηλεκτρική Lancia Delta Ιntegrale στο Πρωτάθλημα Rallycross!

2.459 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2021)

H GCK Motorsport θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα Rallycross με μια αμιγώς ηλεκτρική Lancia Delta Integrale που θα αποδίδει 680 άλογα και θα μπορεί να επιταχύνει γρηγορότερα και από μονοθέσιο της Formula 1.

Η Lancia Delta επιστρέφει ως ηλεκτρική στο πρωτάθλημα Rallycross

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η θρυλική Lancia Delta Integrale ετοιμάζεται να συμμετάσχει ξανά σε αγώνες rally αυτή την φορά σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, χάρη στην ομάδα GCK Motorsport. Η ομάδα συμμετέχει κάθε χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, το οποίο από το 2022 θα υιοθετήσει αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα από την αυστριακή εταιρεία Kreisel.
 

Eπέλεξε την θρυλική Delta η GCK Motorsport

Το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο θα είναι ίδιο σε κάθε αυτοκίνητο, ωστόσο η κάθε ομάδα μπορεί να διαλέξει το αυτοκίνητο που επιθυμεί. Έτσι, η GCK επέλεξε την θρυλική Delta που κατέκτησε πέντε τίτλους WRC μεταξύ του 1988 και του 1992, χωρίς πάντως να σημειώνει αντίστοιχες επιτυχίες στα πρωταθλήματα Rallycross.
 

Ηλεκτρική με 680 άλογα - Επιτάχυνση καλύτερη και από μονοθέσιο F1

H αγωνιστική Delta Εvo-e που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα θα βασίζεται πάνω στην restomod «δρομίσια» Exclusiv-e Delta Integrale που αντί για τον εργοστασιακό υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα, κινούνταν χάρη σε ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Η GCK αναφέρει πως η «δρομίσια» Delta χρειαζόταν 6,6 δευτερόλεπτα για να πετύχει το 0-100χλμ./ώρα, ωστόσο το αγωνιστικό υπολογίζεται πως θα χρειάζεται λιγότερα από 2 δεύτερα, αφού η ισχύς του θα  φτάνει τα 680 άλογα και τα 880 Nm ροπής. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά μάλιστα, η επιτάχυνση της θα είναι καλύτερη από εκείνη ενός μονοθεσίου Formula 1.
 

«H Lancia Delta Ιntegrale μας έκανε να ονειρευόμαστε»

«Είμαι πολύ ενθουσιασμός που η GCK επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross με αυτό το αυτοκίνητο» δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας Guerlain Chicherit. «Oι κανονισμοί του αγώνα μας δίνουν την δυνατότητα να προσφέρουμε τρομερό θέαμα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εμείς επιλέξαμε τη Lancia Delta Ιntegrale γιατί πρόκειται για ένα όχημα που μας έκανε όλους να ονειρευόμαστε» συμπλήρωσε.

Η ομάδα δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει ποιος ή ποιοι θα οδηγήσουν την ηλεκτρική Delta Integrale τη νέα χρονιά.

Νέα εποχή για τoν θρύλο των rally!
- Ηλεκτρική με 680 άλογα και ροπή στο Θεό
- Επιτάχυνση καλύτερη και από μονοθέσιο Fοrmula 1
- Το πρωτάθλημα Rallycross γίνεται ηλεκτρικό το 2022
Πώς σου φαίνεται πως η Lancia Delta Integrale επιστρέφει στους αγώνες ως ηλεκτρική; Συμφωνείς;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw