Το Kia EV3 θα είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία V2L, που θα του επιτρέπει να φορτίζει από την μπαταρία του αντικείμενα όπως φορητούς υπολογιστές.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Kia EV3 θα είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία V2L, που θα του επιτρέπει να φορτίζει από την μπαταρία του αντικείμενα όπως φορητούς υπολογιστές.

Kia Concept EV3: Το μικρότερο ηλεκτρικό SUV έρχεται το 2024

54.438 Επισκέψεις στο άρθρο

Το EV3 παρουσιάστηκε πρόσφατα σε μορφή concept και σύμφωνα με την Kia, η έκδοση παραγωγής θα ακολουθήσει μέσα στο 2024. H μάρκα δεν ανακοίνωσε πάνω σε ποια πλατφόρμα θα βασίζεται το αυτοκίνητο, ούτε τις διαστάσεις του αυτοκινήτου, οι περισσότερες πληροφορίες όμως αναφέρουν πως το EV3 θα ανήκει στην κατηγορία των SUV πόλης αλλά στο άνω άκρο αυτής. Ουσιαστικά, το EV3 θα βρίσκεται κάτω από το EV5 στην γκάμα της εταιρείας, αλλά και από το ακόμα μεγαλύτερο EV9. Εξωτερικά βλέπουμε πως η σχεδιαστική γλώσσα του EV3 είναι αναμφίβολα κοινή με αυτή του EV9, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες διαφορές. Από μπροστά, καταφέρνει να απαλύνει τις σκληρότερες άκρες που υπάρχουν στο μεγαλύτερο αδερφάκι του, ενώ στο προφίλ συνδυάζει τις απαλές καμπύλες και τις πιο δυναμικές γραμμές. Παρόμοια σχεδίαση έχουν και οι τροχοί του EV3, στις άκρες του οποίου δεσπόζουν λεπτά LED φωτιστικά σώματα.


Η κεντρική κονσόλα του EV3 concept είναι δομημένη από ρίζες μανιταριών.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η κεντρική κονσόλα του EV3 concept είναι δομημένη από ρίζες μανιταριών.

Καμπίνα με έμφαση στην οικολογία

Στην καμπίνα το EV3 δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη βιωσιμότητα, με τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά να βρίσκονται στο επίκεντρο. Η Kia μιλά για μια καμπίνα που προάγει τη «συναισθηματική ευεξία». Ως εκ τούτου, υπάρχουν χαρακτηριστικά όπως απαλός ατμοσφαιρικός φωτισμός, εργονομικά καθίσματα και μια αίσθηση μινιμαλισμού. Τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από ίνες, οι οποίες διαφημίζονται ότι έχουν εξαιρετικά ισχυρή δομή, σε συνδυασμό με μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον σε σύγκριση με τα ανθρακονήματα. Η κεντρική κονσόλα του Concept EV3 είναι δομημένη από ρίζες μανιταριών χρησιμοποιώντας μια διαδικασία που ονομάζεται βιοκατασκευή. Από κει και πέρα στο ταμπλό μπορούμε να δούμε μία μεγάλη ενιαία οθόνη, ενώ το τιμόνι έχει τετραγωνισμένο σχεδιασμό, χωρίς να φέρει πάνω του εμφανή μπουτόν!

Με τις μπαταρίες του μεγαλύτερου EV6

Πιθανότατα θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική E-GMP, η οποία θα επιτρέψει στο crossover να χρησιμοποιεί τις επιλογές μπαταριών 58 kWh και 77,4 kWh από το μεγαλύτερο EV6. Τέλος, το Kia EV3 θα είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία V2L, που θα του επιτρέπει να φορτίζει από την μπαταρία του αντικείμενα όπως φορητούς υπολογιστές, εργαλεία, συσκευές, ηλεκτρικά ποδήλατα ή οτιδήποτε άλλο λειτουργεί με ηλεκτρισμό.

Σελίδα 1Η ηλεκτρική γκάμα της Kia: Από το Niro έως το επιβλητικό EV9
Σελίδα 2Kia Niro: Το SUV με τα 600 χλμ. αυτονομία στην πόλη
Σελίδα 3Kia Concept EV3: Το μικρότερο ηλεκτρικό SUV έρχεται το 2024
Σελίδα 4Kia Concept EV4: Το νέο ηλεκτρικό σεντάν που έρχεται το 2025
Σελίδα 5Kia EV5: Το μεσαίο... EV9!
Σελίδα 6Kia EV6: Εντυπωσιακό και Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2022
Σελίδα 7Kia EV9: Η ηλεκτρική ναυαρχίδα των 5 μέτρων
Mercedes
test center