Το Concept EV4 μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το crossover EV6 αλλά είναι πιο κοντό σε ύψος και μικρότερο.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Concept EV4 μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το crossover EV6 αλλά είναι πιο κοντό σε ύψος και μικρότερο.

Kia Concept EV4: Το νέο ηλεκτρικό σεντάν που έρχεται το 2025

54.434 Επισκέψεις στο άρθρο

Μπορεί η ζήτηση για σεντάν αυτοκίνητα να μειώνονται χρόνο με τον χρόνο και πολλοί ειδικοί να εκτιμούν πως θα έρθει η ώρα που θα σταματήσουμε να βλέπουμε αυτοκίνητο με τέτοιο αμάξωμα στους δρόμους, ωστόσο η Kia φαίνεται πως δεν έχει καμία διάθεση να αφήσει τα σεντάν στην τύχη τους. Απόδειξη είναι το νέο Concept EV4 που παρουσίασε επίσημα στην Σεούλ.


Το φουτουριστικό εσωτερικό του Concept EV4 ακολουθεί την πορεία που χάραξε το Concept EV3.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το φουτουριστικό εσωτερικό του Concept EV4 ακολουθεί την πορεία που χάραξε το Concept EV3.

Μοιάζει με τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά της Kia, φουτουριστικό το εσωτερικό

Σχεδιαστικά, το Concept EV4 μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το crossover EV6 αλλά είναι πιο κοντό σε ύψος και μικρότερο. Το μπροστινό άκρο του Concept EV4 έχει μεγάλη ομοιότητα με τα EV9 και EV5 χάρη στους λεπτούς προβολείς LED και τη μάσκα «τίγρης» που διατρέχει όλο το μπροστινό μέρος. Από το πλάι φαίνεται πως το καπό έχει αρκετά μεγάλη κλίση, η οροφή του είναι αρκετά coupe ενώ πίσω, το EV4 Concept έχει αρκετά μεγάλο πίσω παρμπρίζ που το κάνουν να μοιάζει με hatchback.

Το φουτουριστικό εσωτερικό του Concept EV4 ακολουθεί την πορεία που χάραξε το Concept EV3, ενσωματώνοντας νέα υλικά στην κατασκευή του. Αντί για ρίζες μανιταριών, η κεντρική κονσόλα του EV4 είναι κατασκευασμένης από ίνες κάνναβης — ένα φυτό που αναπτύσσεται γρήγορα και απαιτεί ελάχιστους πόρους για την καλλιέργειά του. Το εσωτερικό του EV4 αποτελείται επίσης 100% ανακυκλωμένο βαμβάκι, ενώ οι σχεδιαστές του μοντέλο κατάφεραν να ενσωματώσουν στο εσωτερικό χειροποίητες λωρίδες από ύφασμα για να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο «πλεκτό» φινίρισμα στο ταμπλό, παρόμοιο με τα καλύμματα των καθισμάτων που βρίσκονται στο EV3. Τέλος, το EV4 εξοπλίζεται με μια νέα λειτουργία «Mind Modes» που προσαρμόζει τον φωτισμό και τον αέρα ανάλογα με την ώρα και το περιβάλλον.

Στην αγορά το 2025 με πάνω από 550 χιλιόμετρα αυτονομία

Πληροφορίες για το κινητήριο σύνολο του EV4 δεν υπάρχουν, ωστόσο οι περισσότερες φήμες λένε πως η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου θα λάβει την μπαταρία των 77,4 kWh και τον ηλεκτροκινητήρα του EV6, με την αυτονομία του να λέγεται πως θα ξεπερνά τα 550 χιλιόμετρα. Το εμπορικό λανσάρισμα του EV4 υπολογίζεται πως θα γίνει το 2025.

Σελίδα 1Η ηλεκτρική γκάμα της Kia: Από το Niro έως το επιβλητικό EV9
Σελίδα 2Kia Niro: Το SUV με τα 600 χλμ. αυτονομία στην πόλη
Σελίδα 3Kia Concept EV3: Το μικρότερο ηλεκτρικό SUV έρχεται το 2024
Σελίδα 4Kia Concept EV4: Το νέο ηλεκτρικό σεντάν που έρχεται το 2025
Σελίδα 5Kia EV5: Το μεσαίο... EV9!
Σελίδα 6Kia EV6: Εντυπωσιακό και Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2022
Σελίδα 7Kia EV9: Η ηλεκτρική ναυαρχίδα των 5 μέτρων
Mercedes
OPEL