Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Takashi Ito παρουσίασε την δική του πρόταση.

H νέα Alfa Romeo GTV;

9.500 Επισκέψεις στο άρθρο (7/10/2019)

To νέο σπορ coupe της Alfa Romeo θα κάνει ντεμπούτο σε δύο χρόνια με περίσσια ισχύ και πολύ σπορ εμφάνιση.


Την αναβίωση της GTV έχει ήδη επιβεβαιώσει η Alfa Romeo με το πλάνο της εταιρείας να αναφέρει πως το νέο μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο το 2021 σε coupe αμάξωμα, ένα χρόνο πριν την πρεμιέρα της cabrio έκδοσης το 2022.

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Takashi Ito παρουσίασε την δική του πρόταση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το μοντέλο. Η GTV υιοθετεί πολύ σπορ και φουτουριστική σχεδίαση με τον πρόβολο να εξοπλίζεται με μικρά και λεπτά φωτιστικά σώματα, δύο πολύ μεγάλους αεραγωγούς χαμηλά ενώ στο πλάι, το μάτι πέφτει στις μεγάλης διάστασης ζάντες που φωνάζουν «Alfa Romeo». H οροφή είναι αρκετά κατακλινής, κάτι που μάλλον θα κάνει τα πίσω καθίσματα «διακοσμητικά» και όχι χρηστικά για την μεταφορά ακόμα δύο επιβατών. Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα είναι δάνειο από την Ferrari, ωστόσο στην εικόνα που είχε διαρρεύσει, φαίνεται ξεκάθαρα πως η σχεδίαση τους θα είναι αρκετά διαφορετική.

Με την τεχνολογία torque-vectoring, το σύστημα τετρακίνησης και την κατανομή βάρους στο 50-50, το μοντέλο λέγεται πως θα έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να προσφέρει απολαυστική οδήγηση. Το κουπέ θα εξοπλίζεται με έναν twin-turbo V6 2,9 λίτρων με απόδοση 512 άλογα που με την βοήθεια ενός ηλεκτρικού μοτέρ θα φτάνει σε συνολική ισχύ τα 600 άλογα.

Η  GTV είναι ένα από τα πιο ιστορικά μοντέλα της Alfa Romeo, κάνοντας ντεμπούτο το 1960, όπου και τράβηξε τα βλέμματα λόγω των πιο σπορ χαρακτηριστικών της από την Guilia.

Hyundai
vw