Η νέα Skoda Fabia απέναντι στην προηγούμενη!

Η νέα Skoda Fabia απέναντι στην προηγούμενη!

6.140 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2022)

H Skoda Fabia μπήκε πλέον στην 4η γενιά και εμφανίζεται αναβαθμισμένη σε 3 βασικούς άξονες: Χώρους-διαστάσεις, ποιότητα υλικών και τεχνολογία στο εσωτερικό της καμπίνας. Για να δούμε τι αλλάζει και τι νέο έχει το επερχόμενο μοντέλο.

Μεγαλύτερη, με super χώρους, πιο high-tech & fun to drive!

Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της κατηγορίας των μικρών. Με 22 και πλέον χρόνια «ζωής» από όταν πρωτοκυκλοφόρησε στις ευρωπαϊκές αγορές η Fabia έχει περίοπτη θέση στο χαρτοφυλάκιο της Skoda. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, δε, πως με σχεδόν 5 καταγεγραμμένες εκατομμύρια πωλήσεις, βρίσκεται στην 2η θέση των best-sellers της εταιρείας, βρισκόμενη πίσω από την ναυαρχίδα των Τσέχων, τη Skoda Octavia.

Πριν λίγο καιρό, λοιπόν, η Fabia πέρασε επίσημα στην 4η της γενιά, μία γενιά που την βρίσκει βελτιωμένη σε πολλές παραμέτρους. Αρχικά να σημειώσουμε πως έχει μεγαλώσει αισθητά σε εξωτερικές διαστάσεις, όντας ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας. Αυτό είχε  θετικό αντίκτυπο στους εσωτερικούς χώρους και τις αποσκευές. Από εκεί και πέρα, εξοπλισμένη με σύγχρονες υπηρεσίες άνεσης και ασφάλειας και διαθέσιμη με μια μεγάλη γκάμα κινητήρων που φτάνουν έως και τους 150 ίππους, η νέα Fabia έχει γεμάτη «φαρέτρα» και σκοπεύει να βάλει φωτιά στην μάχη των μικρών. Πάμε να δούμε τις σημαντικότερες διαφορές σε σχέση με το απερχόμενο τσεχικό μικρό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Ελκυστικό και μοντέρνο το νέο μοντέλο

Με το «καλησπέρα» γίνεται αντιληπτή η σχεδιαστική συνέχεια της προηγούμενης γενιάς με την 4η, πάντοτε υπό το πρίσμα της νεότερης σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Skoda, λογική η οποία αφήνει ένα σαφές και γενναίο αισθητικό αποτύπωμα. Αρμονικές αναλογίες και καθαρές γραμμές σε συνδυασμό με έντονα περιγράμματα και κρυστάλλινα χαρακτηριστικά είναι πινελιές design που αναβαθμίζουν την εξωτερική σχεδίαση των νέων μοντέλων της Skoda.

Αυτό ισχύει και στην Fabia, όπου συναντούμε μια εξάγωνη μάσκα που εφάπτεται στους λεπτούς στάνταρ LED (προαιρετικά full-LED) προβολείς και τους μεγάλους αεραγωγούς. Η σχεδίαση έχει γίνει με τέτοιο τρόπο που δίνει στη νέα Fabia το μικρότερο αεροδυναμικό συντελεστή στην κατηγορία των μικρών (Cd 0,28) για λιγότερο θόρυβο στην καμπίνα! Τον συντελεστή αυτό ενισχύουν περεταίρω οι ενεργά ρυθμιζόμενες περσίδες ψύξης που βρίσκονται στην είσοδο αέρα του μπροστινού προφυλακτήρα και συμβάλλουν στην μείωση της κατανάλωσης καύσιμου έως 0,2 λτ./100 χλμ. όταν το αυτοκίνητο ταξιδεύει με σταθερή ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.  

Όπως και στη Fabia της τρίτης γενιάς, στο πίσω μέρος συναντάμε λεπτά φώτα, τύπου LED αυτή τη φορά, με το μεγάλο λογότυπο «SΚODA» να τοποθετείται στο κέντρο της 5ης πόρτας. Η νέα Skoda Fabia θα είναι διαθέσιμη σε εννέα χρώματα αμαξώματος, δύο επιλογές σε χαλύβδινες ζάντες 14 και 15 ιντσών, αλλά και εννέα διαφορετικές ζάντες αλουμινίου 15 έως 18 ιντσών.

Κινητήρες: Στην κορυφή ο 1.500άρης TSI με ισχύ 150 ίππους

Οθόνη αφής έως και 9,2 ίντσες, ποιότητα καμπίνας και πλήρες πακέτο ασφαλείας και υποστήριξης οδηγού

Χώροι: Το αδιαμφισβήτητο ατού της νέας Fabia

Οδηγική συμπεριφορά: Μικρό που μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto