2 φωτογραφίες »

Η παραγωγή του Lada Niva πάει και στην Γερμανία;

2.950 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2020)

Tην κατασκευή του Lada Niva στην Γερμανία θέλει να αναλάβει μια μικρή εταιρεία και ζητάει το πράσινο φως από την ίδια την Lada.


Έτοιμη να αναλάβει την παραγωγή του Lada Niva 4x4 στην Γερμανία είναι μια μικρή εταιρεία, με σκοπό να συνεχιστούν οι πωλήσεις του μοντέλου κυρίως στην Γερμανία. Υπενθυμίζουμε πως η ρωσική AvtoVAZ ανακοίνωσε το 2019 πως σταματά να προσφέρει τα μοντέλα της στην Ευρώπη, με τα τελευταία Niva να βρίσκουν τους τελευταίους τους κατόχους στην Γερμανία τον περασμένο Μάρτιο.

Τώρα, η Partizan Μοtors, μια μικρή εταιρεία με επικεφαλής τον Ρώσο Υuri Postnikov θέλει να αναλάβει την παραγωγή του μοντέλου μέσα στην Γερμανία και έχει ήδη μαζέψει μια ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών για να προετοιμάσουν το έδαφος για αυτή την εξέλιξη.

Η Partizan Motors έχει δύο επιλογές: είτε να παραλαμβάνει έτοιμα τα μέρη του αυτοκινήτου από την Ρωσία είτε να βασιστεί σε άλλους Ευρωπαίους προμηθευτές. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το εργοστάσιο θα βρίσκεται στο Magdeburg της Γερμανίας και θα δώσει δουλειά σε τουλάχιστον 4.000 ανθρώπους.

H Lada πρέπει να δώσει πάντως την συγκατάθεσή της για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα που φήμες λένε πως περιλαμβάνει και την κατασκευή και άλλων εκδόσεων για το σκληροτράχηλο ρώσικο SUV.
 

home pro
test center