Όλα δείχνουν πως έχουμε μπροστά μας τη νέα πιο ισχυρή έκδοση της Alpine A110.

Η πιο ισχυρή Alpine A110 στο Ring (+vid)

1.765 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2019)

Από τη στιγμή που η Alpine παρουσίασε τη Α110 έχουν υπάρξει φήμες πως οι άνθρωποι της εταιρείας εργάζονται πάνω σε μία πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου. Σήμερα έρχεται στη δημοσιότητα ένα κατασκοπευτικό βίντεο για να καταγράψει μία Α110 να πραγματοποιεί δοκιμές στο Nurburgring.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή. Λίγο μετά την παρουσίαση της Alpine A110, πληροφορίες ανέφεραν πως μία νέα πιο ελαφριά και ισχυρή εκδοχή του μοντέλου είναι στα σκαριά. Σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει η κωδική ονομασία του μοντέλου είναι «Sport Chassis» και η απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου κινητήρα 1,8 λίτρων αναμένεται να αυξηθεί στους 305 ίππους από τους 255 που έχει το τρέχον μοντέλο.
 
Παράλληλα λόγος γινόταν πως η ομάδα των μηχανικών αναμένεται να μειώσει και το βάρος «κόβοντας» περίπου 50 κιλά από το αυτοκίνητο, τα οποία θα εξοικονομηθούν από την αφαίρεση κάποιον περιττών ανέσεων στην καμπίνα, ένα αναθεωρημένο κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και ένα νέο σύστημα ανάρτησης.

Φτάνοντας στο σήμερα όπως μπορούμε να δούμε μία μαύρη A110, η οποία έχει συνδεδεμένο στους τροχούς της εξοπλισμό μετρήσεων, βρέθηκε στην «πράσινη κόλαση». Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει διαφορετική ρύθμιση στον κινητήρα, πιο έντονο ήχο και είναι λίγο χαμηλότερη από τη στάνταρ Α110. Τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, ωστόσο όλα δείχνουν πως έχουμε μπροστά μας τη νέα πιο ισχυρή έκδοση της Alpine A110.  
 
 Τέλος να σημειώσουμε πως οι μέχρι τώρα φήμες που έχουν υπάρξει λένε πως η A110 Sport Chassis (αν είναι αυτό το τελικό της όνομα) θα μπορεί να πιάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε τέσσερα ή λιγότερα δευτερόλεπτα, έχοντας βελτιώσει τον χρόνο από την A110 τουλάχιστον μισό δευτερόλεπτο.
 

Mercedes
skoda