Το EcoSport άνοιξε το δρόμο για τη Ford στα μικρά SUV/Crossover, τον οποίο ακολούθησαν τα Fiesta Active και Puma. Τι το ιδιαίτερο έχει και με τι κινητήρες προσφέρεται αυτή τη στιγμή;
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το EcoSport άνοιξε το δρόμο για τη Ford στα μικρά SUV/Crossover, τον οποίο ακολούθησαν τα Fiesta Active και Puma. Τι το ιδιαίτερο έχει και με τι κινητήρες προσφέρεται αυτή τη στιγμή;

Ford EcoSport

2.664.927 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Το EcoSport είναι το μοντέλο που εκπροσωπούσε την Ford στην κατηγορία των μικρών SUV πριν την έλευση του νεότερου Puma. Πλέον, η αμερικανική μάρκα ανήκει στην κλειστή κάστα των εταιρειών που έχουν δύο μοντέλα στην συνεχώς ανελισσόμενη κατηγορία των B-SUV, ενώ πρόσφατα παρουσίασε και την ακόμα πιο περιπετειώδη έκδοση «Active» για το EcoSport. Σε όλα αυτά μπορεί να συνυπολογιστεί και το Fiesta Active, η Crossover έκδοση του δημοφιλούς μικρού της Ford, που της δίνει το μοναδικό πλενέκτημα της τριπλής εκπροσώπησης σε αυτή την κλάση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »




Το EcoSport βασίζεται σε μια επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας του Fiesta που, με μήκος 4.096 χλστ., τοποθετούν το μοντέλο στο κάτω άκρο της κατηγορίας. Απεναντίας, το ύψος του φτάνει στα 1.653 χλστ. ορίζοντάς το ως το ψηλότερο από τα τρία προαναφερθέντα μοντέλα. Γενικότερα οι αναλογίες του θυμίζουν ένα πιο τετραγωνισμένο Fiesta και πιο off-road όχημα. Αισθητικά ξεχωρίζουν ο προφυλακτήρας και τα φωτιστικά σώματα στον πρόβολο, όπως και η εξαγωνική γυαλιστερή γρίλια.



Το EcoSport Active είναι ελαφρώς ψηλότερο από το «απλό», έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και φυσικά, έχει περισσότερα προστατευτικά γύρω από το αμάξωμα. Ακόμα, η Ford υποστηρίζει πως έχουν γίνει αναβαθμίσεις στην ανάρτησή του ενώ εξοπλίζεται και με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Οι ζάντες του είναι 17 ιντσών ενώ ο βασικός εξοπλισμός είναι πλούσιος αφού περιλαμβάνει: cruise control, οθόνη αφής 8 ιντσών, θερμαινόμενους και ηλεκτρικούς καθρέπτες, LED DRL φώτα, φιμέ παράθυρα κ.α.



Μπαίνοντας στην καμπίνα του EcoSport, το τοπίο είναι γνώριμο και παραπέμπει εν πολλοίς στο Fiesta, με επίκεντρο την οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων SYNC3 με ευρείες δυνατότητες διασύνδεσης. Το άνω μέρος του ταμπλό είναι επενδεδυμένο με μαλακό υλικό βελτιώνοντας μικρές αστοχίες του προ ανανέωσης μοντέλου. Από εκεί και πέρα, στο EcoSport κάθεσαι ψηλά, έχοντας πολύ καλή περιφερειακή ορατότητα, ενώ οι θήκες για να μικροαντικείμενα θέτουν σε καλά επίπεδα την πρακτικότητα. Αναφορικά με την τελευταία, παρατηρείται ποικιλία απόψεων για την πόρτα του χώρου αποσκευών (334 λτ.) η οποία ανοίγει προς τα έξω και αριστερά και όχι προς τα πάνω. Από τη μία προσφέρει μεγάλο άνοιγμα και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, αλλά σε φαινόμενα περιορισμένου χώρου στάθμευσης μπορεί να δυσκολέψει την κατάταση.



Κλείνουμε με τους κινητήρες, εκεί όπου τη δεδομένη χρονική στιγμή μόνη επιλογή είναι ο 1.000άρης EcoBoost βενζινοκινητήρας σε δύο εκδόσεις ισχύος 100 και 125 ίππων, αντίστοιχα, σε συνδυασμό μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Αναφορικά με τις εκδόσεις, προσφέρεται στην Connected και την πιο σπορτίφ ST-Line, ενώ οσονούπω αναμένεται το λανσάρισμα της Active.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

MERCEDES NEW RANGE
OPEL