• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το ρίνγκ του AutoΤρίτη φιλοξενεί μια μονομαχία ανάμεσα στο νέο VW T-Roc και το Honda HR-V. Ποιός θα επικρατήσει;

Αισθητικά το νέο VW T-Roc ενσωματώνει έντονα σχεδιαστικά στοιχεία.

Το Honda HR-V κινείται σχεδιαστικά σε πιο συμβατικά μοτίβα.

Ευχάριστο και αποτελεσματικό εμφανίζεται στο δρόμο το VW T-Roc.

Οδηγοκεντρικός ο χαρακτήρας του Honda HR-V με προεξάρχον στοιχείο τα αμορτισέρ τεχνολογίας Amplitude Reactive Damper.

Ομορφο, ποιοτικό και με έντονα νεανικό χαρακτήρα είναι το T-Roc στο εσωτερικό του.

Πιο «συμβατικό» είναι και στο εσωτερικό του το HR-V ικανοποιώντας ωστόσο σε όλα τα επίπεδα.

Volkswagen T-Roc Vs Honda HR-V

30.227 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2018)

Το νέο VW T-Roc έχει κάνει «θόρυβο» στην αγορά των μικρομεσαίων crossover και συναντά απέναντί του το Honda HR-V. Συγκρίνουμε τα δύο μοντέλα με αντίστοιχης χωρητικότητας κινητήρες και τιμή.

Το νεότερο μέλος της κατηγορίας των crossover (VW T-Roc) εκτός του βασικού κινητήρα του 1,0 λίτρου, έρχεται και με έναν πιο «άγριο» TSI χωρητικότητας 1,5 λίτρων με 150 ίππους και τιμή που ξεκινά από τα 23.950 ευρώ. Από την άλλη, το Honda HR-V βρίσκεται περισσότερο χρόνο στην αγορά και προβάλλει ένα πολύ ικανό προφίλ σε όλα τα επίπεδα, το οποίο ωστόσο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με κινητήρες από 1,5 λτ. με τιμές που ξεκινούν από τα 22.325 ευρώ. Με έντονο χαρακτήρα λοιπόν και τα δύο έρχονται αντιμέτωπα να παίξουν στην μπάντα των crossover, το καθένα προβάλλοντας το δικό του στυλ. 

Προχωρημένο αισθητικά το T-Roc 
Ξεκινώντας από την σχεδίαση, σαφέστατα αυτή του VW T-Roc ξεχωρίζει μέσω των έντονων γραμμών του αμαξώματός του και την μυώδη γενικότερα εμφάνιση. Οι δίχρωμες εκδόσεις προαιρετικά δίνουν μια νεανική νότα στο μοντέλο, που σε κάθε περίπτωση δεν περνά απαρατήρητο. Το Honda HR-V κινείται σχεδιαστικά σε πιο συμβατικά μοτίβα και δεν προκαλεί με την εμφάνισή του, κάνει ωστόσο άμεσα αισθητή την κατηγορία που ανήκει μέσω των λεπτομερειών του σφηνοειδούς συνολικά και δυναμικού αμαξώματός του. 

Πιο «φαντεζί» το εσωτερικό του T-Roc, περισσότερη ουσία από το HR-V
Στο εσωτερικό των δύο μοντέλων η σχεδίαση ακολουθεί την εξωτερική εμφάνιση, με το T-Roc να είναι περισσότερο ενδιαφέρον αισθητικά αλλά το HR-V πιο ουσιώδες. Η διχρωμία και πάλι είναι υπεύθυνη για αυτή την εντύπωση στο T-Roc, μαζί με τα high tech στοιχεία του, ενώ παρά τα σκληρά πλαστικά η ποιότητα είναι καλή με ανάλογο φινίΕυχαρισμα και συναρμολόγηση. Τo HR-V έχει και εκείνο αρκετά high tech στοιχεία στο μουντό εσωτερικό του, ενώ διαθέτει και πιο μαλακό υλικό στο πάνω μέρος του ταμπλό, με την ποιότητα να βρίσκεται σε καλά επίπεδα. Τα συρόμενα και αναδιπλούμενα καθίσματα magic seats της Honda, οι μεγάλες και πρακτικές θέσεις για αντικείμενα και οι συνολικές διαστάσεις του HR-V, του χαρίζουν την πρόκριση στον τομέα της ευρυχωρίας και της πρακτικότητας σε σχέση με το T-Roc, με το τελευταίο ωστόσο να ικανοποιεί όσον αφορά στους χώρους που προσφέρει.

Yπεροχή του TSI κινητήρα
Με ίδια χωρητικότητα αλλά εντελώς διαφορετική «φύση», ο turbo κινητήρας του T-Roc υπερτερεί σε απόδοση (150 έναντι 130 ίππων του ατμοσφαιρικού του HR-V) και προσδίδει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά. Αυτός ο κινητήρας μάλιστα υιοθετεί το σύστημα απενεργοποίησης των 2 κυλίνδρων όποτε δεν χρειάζεται, προσφέροντας αναλογικά με την ισχύ του χαμηλές τιμές κατανάλωσης. Ο i-VTEC κινητήρας του HR-V από την άλλη διακρίνεται για την πολιτισμένη του λειτουργία ενώ σε μια εποχή όπου έχουμε καλομάθει με τους τούρμπο κινητήρες, καταφέρνει να ικανοποιεί τόσο με τις επιδόσεις, όσο και τη λειτουργία του. Χάρη στο κοντό σε κλιμάκωση κιβώτιο έχει νεύρο στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και είναι πρόθυμος στο γκάζι, ωστόσο αυτά επηρεάζουν την κατανάλωση που είναι σχετικά αυξημένη. 

Στο δρόμο
Το T-Roc πατάει πάνω στη γνωστή μας πια πλατφόρμα MQB και αν και στις δικίνητες εκδόσεις του διαθέτει ημιάκαμπτο άξονα πίσω, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευχάριστο και αποτελεσματικό στο δρόμο. Το T-Roc απορροφά ιδανικά τις ανωμαλίες, είναι ουδέτερο υπό πίεση, σταθερό στον αυτοκινητόδρομο και προσφέρει καλή οδηγική αίσθηση και ασφαλή συμπεριφορά υπό πίεση. Το HR-V εμφανίζει τονισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά με το τιμόνι του αν και ελαφρύ να προσφέρει πλούσια πληροφόρηση, ενώ το σημαντικότερο στοιχείο του είναι η ανάρτηση με τα αμορτισέρ τεχνολογίας Amplitude Reactive Damper (μαλακώνουν στις μικρές διαδρομές όπως πάνω από μικρές ανωμαλίες και σφίγγουν στις μεγαλύτερες διαδρομές, όπως στις στροφές) η οποία ενισχύει το οδηγοκεντρικό προφίλ του αφήνοντας όμως κάποιες –έντονες- ανωμαλίες του δρόμου να περάσουν στο εσωτερικό. 

Η άποψή μας
Πρόκειται για 2 αρκετά διαφορετικά crossover μοντέλα της σύγχρονης εποχής και αν και οι τιμές τους είναι παραπλήσιες, προσφέρουν αρκετά διαφορετικά πράγματα. Το HR-V απευθύνεται σε έναν περισσότερο low profile οδηγό και ξεχωρίζει στους τομείς της πρακτικότητας και της ευρυχωρίας, ενώ το T-Roc «μιλάει» στην γλώσσα του πιο νεανικού κοινού τόσο σε εικόνα όσο και σε χαρακτήρα.

Σχολιάστε