Value for money & Εσωτερικό-Χώροι

62.746 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2021)
To Toyota Yaris διαθέτει στιβαρό εσωτερικό και προσφέρει κορυφαία πρακτικότητα και εργονομία.
15 Φωτογραφίες »

To Toyota Yaris διαθέτει στιβαρό εσωτερικό και προσφέρει κορυφαία πρακτικότητα και εργονομία.

Value for money: Πιο προσιτό το i20, πιο πλούσιο το 208, με 6 έτη εγγύηση το Yaris


To εσωτερικό του Hyundai i20 είναι καλό ποιοτικά και σύγχρονο σχεδιαστικά ενώ κερδίζει τις εντυπώσεις στις πλούσιες εκδόσεις με τον εξοπλισμό του.
15 Φωτογραφίες »

To εσωτερικό του Hyundai i20 είναι καλό ποιοτικά και σύγχρονο σχεδιαστικά ενώ κερδίζει τις εντυπώσεις στις πλούσιες εκδόσεις με τον εξοπλισμό του.

Όσον αφορά το κόστος των 3 δημοφιλέστερων της αγοράς, το Hyundai i20 είναι το πιο προσιτό από τα τρία μοντέλα με κόστος από 14.390 ευρώ, ωστόσο διαθέτει και τον πιο λιτό εξοπλισμό, που ναι μεν διαθέτει μια πληρέστατη σουίτα συστημάτων, αλλά από την άλλη δεν περιλαμβάνει κάποια hi-tech οθόνη αφής ή ζάντες αλουμινίου, όπως τα Yaris και 208. Το τελευταίο έρχεται με πιο τσιμπημένη τιμή, από 17.500 ευρώ (χωρίς ωστόσο πιθανές εκπτώσεις στο δίκτυο) στο καλό εξοπλιστικό επίπεδο Active Plus, το οποίο περιλαμβάνει και έξτρα στοιχεία, όπως οι αναδιπλούμενοι καθρέπτες. Τέλος το Yaris με κόστος από 15.730 προσφέρει όλα όσα επιζητά ο σύγχρονος αγοραστής, ενώ παράλληλα προσφέρει κα περισσότερα χρόνια εγγύηση, με 6 έναντι 5 των άλλων δύο. Βέβαια η εγγύηση του i20 είναι άκρως ή και περισσότερο ανταγωνιστική, γιατί ισχύει για απεριόριστο αριθμό χιλιομέτρων.

Εσωτερικό: Κερδίζει τις εντυπώσεις το 208
Στο εσωτερικό τους τα 3 αυτοκίνητα παρουσιάζουν ένα ευχάριστο και σύγχρονο αισθητικό προφίλ, με τo Peugeot 208 να είναι αυτό που διαθέτει το πιο εντυπωσιακό εσωτερικό, συνδυάζοντας την premium αίσθηση ποιότητας με το μοντέρνο σχεδιασμό. Μαλακά και άριστα φινιρισμένα πλαστικά στο ταμπλό, (έξτρα) ψηφιακός 3D πίνακας οργάνων, διακόπτες τύπου πιάνο και φυσικά η οθόνη αφής (από 5 έως 10 ίντσες, ανάλογα την έκδοση) του infotainment δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Μαλακά μέρη συναντάμε και στο πάνω μέρος του ταμπλό του Toyota Yaris σε αυτή την έκδοση, με την ποιότητα να είναι πολύ καλή. Επίσης, ο όλος διάκοσμος δένει ωραία με την 7άρα οθόνη, ενώ παράλληλα στα συν του αυτοκινήτου να προσθέσουμε ότι υπάρχει ένας κεντρικός αερόσακος ανάμεσα στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού που προστατεύει σε περίπτωση πλαϊνής σύγκρουσης.

Θετικά είναι τα σχόλιά μας έπειτα και για την καμπίνα του i20 στην οποία μας αρέσει η ενιαία οριζόντια γρίλια που χωρίζει το ταμπλό από άκρη σε άκρη. Από πλευράς υλικών θα συναντήσουμε σκληρά πλαστικά, όμως δεν υπάρχει καμία ένσταση ως προς το φινίρισμα και την συναρμογή. Καλή ακόμη είναι και η εργονομία. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις μάλιστα το μοντέλο προβάλλει ένα high-tech προφίλ, χάρη στην οθόνη αφής των 8 ιντσών και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Χώροι: Καλύτερο για επιβάτες και αποσκευές το i20
Αναφορικά με τους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, και τα τρία μοντέλα θα φιλοξενήσουν με άνεση 4 επιβάτες, ωστόσο το i20 κάνει τη διαφορά. Έχει κορυφαίο αέρα για τα γόνατα (μαζί με το Yaris) και το κεφάλι (σ.σ. μαζί με το 208 που όμως έχει μικρότερο άνοιγμα πίσω πόρτας και μέγεθος παραθύρων), ενώ το εξαιρετικά φαρδύ πίσω κάθισμα μπορεί να φιλοξενήσει και τρίτο επιβάτη. Αναφορικά με τις αποσκευές, το i20 έχει επίσης τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών με 352 λίτρα, το 208 έχει 311 λτ. και το Yaris 286 λτ. αντίστοιχα.

Σελίδα 1Hyundai i20 Vs Peugeot 208 Vs Toyota Yaris
Σελίδα 2Value for money & Εσωτερικό-Χώροι
Σελίδα 3Κινητήρες & οδική συμπεριφορά
Σελίδα 4Τι επιλέγουν οι 3 τύποι του AutoΤρίτη
Σελίδα 5Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
CORAL GAS PASXA
citroen