• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Εσείς, τελικά, τι θα αγοράσετε για να κρατήσετε «μια ζωή»;

Japan για να κρατήσει «μια ζωή»;

Διαβάστηκε από 30420 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/3/2019
 

Γιατί επιμένουν πολλοί πως αν θες να πάρεις αυτοκίνητο για «μια ζωή» θα πρέπει να είναι ιαπωνικό; Γιατί τα ιαπωνικά θεωρούνται τόσο αξιόπιστα; Εσείς τι λέτε;

Ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στην Ελλάδα μεγαλώνει, για την ακρίβεια είναι στα 12,3 έτη. Δεν είναι περίεργο, κρατάμε τα αυτοκίνητα περισσότερο απ όσο παλιά. Είναι λοιπόν λογικό όταν διαλέγεις αυτοκίνητο να μην σκέφτεσαι μόνο τι σου αρέσει σήμερα, αλλά τι θα θες να οδηγείς κάθε μέρα και σε μερικά χρόνια. Όταν θα είναι «παλιό».

Κάνε άλλο ένα πείραμα. Ρώτα τον διπλανό σου, τι αυτοκίνητο θα αγόραζε για να κρατήσει δέκα χρόνια; Οι μισοί θα απαντήσουν ιαπωνικό. Γιατί; Τι είναι αυτό που έχουν τα αυτοκίνητα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας που τα ξεχωρίζουν και τα κάνουν ιδανικά γι αυτό το σκοπό;

Η πρώτη ματιά, το κλισέ στα ιαπωνικά αυτοκίνητα είναι η αξιοπιστία. Σαφώς και αδιαμφισβήτητα οι Ιάπωνες ήταν αυτοί που έσπρωξαν όλη την αυτοκινητοβιομηχανία στο να κατασκευάζει αυτοκίνητα που κρατάνε.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, ορμώμενη από τον κώδικα τιμής που ακολουθεί η κοινωνική ηθική της χώρας, έφερε στην αγορά, μοντέλα που δεν σου μένουν στο δρόμο, δεν πάνε για πέταμα και δεν περνάνε τη ζωή τους στα συνεργεία. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έφτιαξε το προφίλ της αξιοπιστίας με πραγματικά καθημερινά παραδείγματα.

Όμως η αξιοπιστία από μόνη της σαν χαρακτηριστικό ήταν αρκετή το 1990. Είκοσι επτά χρόνια μετά θέλουμε και κάτι παραπάνω. Όταν αγοράζεις αυτοκίνητο για να το κρατήσεις δε θέλεις απλά να μην χαλάει. Θέλεις να αντέχει στο χρόνο. Να είναι σύγχρονο όσο το δυνατό περισσότερο.

Οι Ιάπωνες ήταν οι πρώτοι και παραμένουν στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας. Μπορεί οι περισσότεροι να συνδυάζουμε την τεχνολογία με γκάτζετ και ευκολίες, όμως εδώ μιλάμε για τους πιο εξελιγμένους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου σε κυβισμούς και αποδόσεις που ταιριάζουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για την υβριδική τεχνολογία, πλήρους ή ήπιας μορφής, μιλάμε για απίστευτα χαμηλές καταναλώσεις και ελάχιστους ρύπους.

Μιλάμε ακόμη για τεχνολογία στη χρήση υλικών, στην εφαρμογή της εργονομίας και της σχεδίασης για μέγιστους χώρους με ελάχιστες διαστάσεις αλλά και βάρος.

Τι αυτοκίνητο λοιπόν θα αγόραζε κανείς για να το κρατήσει; Για να είναι αξιόπιστο και τεχνολογικά προηγμένο από κάθε άποψη, σε βάθος χρόνου; Ποιο είναι το βασικό στοιχείο των ιαπωνικών αυτοκινήτων που τα κάνει ξεχωριστά, τι είναι αυτό που κάνει εσάς να τα θέλετε και τελικά τι θα αγοράσετε για να κρατήσετε «μια ζωή»; 

 
Σχολιάστε την είδηση 26 σχόλια

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό VW ID.3

Δοκιμή: Nissan Qashqai diesel

Νέο Scala: Αλλάζει ο χαρακτήρας με ένα όνομα;

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ: Το κόστος Service 5ετίας των best seller μικρών

Η κίνηση στους δρόμους

Με 7 διαφορετικές εκδόσεις το νέο Audi A3

Peugeot 208 GT-Line VS VW Polo R-Line

Δοκιμή: Honda Civic Sedan με 182 PS

Tι έχει το Yaris που δεν έχουν οι άλλοι;

Έτσι θα «γυαλίζουν» οι τροχοί

Αμορτισέρ: check ή αντικατάσταση;

Clima vs A/C! Ποιο είναι καλύτερο;

Η«σπιίθα» του κινητήρα σου!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »