• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Clio old και new: Το υπάρχον Renault Clio (αριστερά) αυτή τη στιγμή προσφέρεται σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, ειδικά στην κορυφαία του έκδοση Dynamic καθώς από το φθινόπωρο αναμένεται να λανσαριστεί η νέα του γενιά (δεξιά).

Καινούριο ή Run Out μοντέλο σε τιμή χώμα;

Διαβάστηκε από 3835 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/5/2019
 

Θα αγόραζες το καινούριο μοντέλο που έρχεται σε λίγους μήνες ή θα προτιμούσες να αγοράσεις τώρα αυτό που θα αντικατασταθεί και έχει πέσει πολύ η τιμή του;

Ο Value For Money παράγοντας είναι αρκετά σημαντικός στην επιλογή ενός νέου αυτοκινήτου και οι «νόμοι της αγοράς» ανοίγουν ένα μικρό παραθυράκι προσφέροντας σε ειδικές περιστάσεις αρκετά μειωμένες τιμές για τα προσφερόμενα μοντέλα.
 
Μια από αυτές τις περιστάσεις λοιπόν, είναι όταν αναμένεται να αλλάξει η γενιά του μοντέλου. Οι εταιρείες μειώνουν την τιμή στο απερχόμενο μοντέλο ή run out Αγγλιστί, ή εναλλακτικά προσφέρουν τις πλούσιες εκδόσεις σε τιμές βασικής προκειμένου να εξακολουθεί να είναι ελκυστικό προς το αγοραστικό κοινό.
 
Διαφορετικά αν είναι να πληρώσεις τα ίδια χρήματα γιατί να μην περιμένεις λίγους μήνες να αγοράσεις το καινούριο μοντέλο και να πάρεις το παλιό;
 
Φυσικά σε κάθε περίπτωση κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Στο οικονομικό σκέλος ναι μεν ψωνίζεις πιο φτηνά αν επιλέξεις ένα run out μοντέλο, ωστόσο όταν φτάσει η στιγμή να αλλάξεις αυτοκίνητο και να το πουλήσεις, θα πιάσει χαμηλότερη τιμή συγκριτικά με αυτό της επόμενης γενιάς, ακόμα και αν είναι μοντέλα ίδιου έτους. Για παράδειγμα, αν αγοράσεις τώρα ένα Renault Clio ή ένα Opel Corsa, που από το φθινόπωρο  θα πωλείται η νέα τους γενιά και θελήσεις να το πουλήσεις το 2024, θα πιάσουν λιγότερα χρήματα από ένα άλλο της ίδιας χρονιάς, που όμως είναι η επόμενη γενιά.
 
Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό. Όσο καιρό θα συμβιώνεις με το αυτοκίνητό σου, δεν θα απολαμβάνεις όλα αυτά τα νέα στοιχεία που έφερε η νέα γενιά. Γιατί αν υποθέσουμε πως ο κύκλος μιας γενιάς αυτοκινήτου είναι κοντά στα 7 χρόνια, με το απερχόμενο μοντέλο, χάνεις μια εφταετία εξέλιξης.
 
Εξέλιξη που σημαίνει αποδοτικότερα και οικονομικότερα μοτέρ, παρόλο που σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί τα ίδια μοτέρ να υπάρχουν και στις δύο γενιές. Εξέλιξη που σημαίνει νέα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, μεγαλύτερο τεχνολογικό υπόβαθρο, up to date σχεδίαση, πιο σύγχρονα εξαρτήματα και φυσικά καλύτερη οδηγική εμπειρία. Εξάλλου αν δεν ήταν αισθητά καλύτερη η νέα γενιά, για ποιο λόγο θα έβγαινε;
 
Από την άλλη αγοράζοντας μια πλούσια έκδοση του απερχόμενου μοντέλου, θα απολαμβάνεις στοιχεία εξοπλισμού που ίσως στη νέα γενιά να μην μπορείς να επιλέξεις λόγω κόστους. Μια άλλη περίπτωση είναι αυτή της γενναίας έκπτωσης στο run out μοντέλο που θα επιτρέψει την αγορά ακόμα και στα πιο αδύναμα πορτοφόλια!
 
Συνεπώς το δίλημμα είναι υπαρκτό και η απόφαση εξαρτάται από τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες.
 
Τι θα επέλεγες λοιπόν, ένα πλούσιο run out μοντέλο ή τη βασική έκδοση της επόμενης γενιάς. Πόσο πιο φτηνό θα έπρεπε να ήταν το παλιό μοντέλο για να το επέλεγες έναντι του καινούριο με τα ίδια στοιχεία εξοπλισμού;

 
Σχολιάστε την είδηση 3 σχόλια

Τρακτέρ «πήρε ανάποδες» λόγω Lada

BMW M5 Competition εν ονόματι του νόμου

«Μποναμάς» της Theresa May στην JLR

Kλιματιστικό... υψηλής ισχύος!

Η κίνηση στους δρόμους

«Το αποδοτικότερο μονοκύλινδρο μοτέρ»

Kάθε σπίτι και σημείο φόρτισης στην Αγγλία

VW: «Το 2025 τα πρώτα αυτόνομα οχήματα»

Μπορεί αλλά δεν ετοιμάζει «καυτό» 3 η Mazda

25 χρόνια RS μοντέλων!

Το Subaru SVX στη σύγχρονη μορφή του (+vid)

Η Ford αλλάζει το Mondeo με crossover

Mazda: «Δεν είναι κοστοβόρος ο SkyActiv-X»

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORDAdvertisement: Kuga SUV με επιτόκιο από 1%

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

MERCEDES: Γνώρισε τη νέα CLA Coupe. Η ζωή σου, οι κανόνες σου.

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »