Καλλιτέχνες της Λισαβόνας σχεδίασαν 5 μοναδικά Toyota Yaris Cross
9 Φωτογραφίες »

Καλλιτέχνες της Λισαβόνας σχεδίασαν 5 μοναδικά Toyota Yaris Cross

3.608 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2024)

- Η Toyota ζήτησε από πέντε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν μοναδικά σχέδια του μοντέλου στα πλαίσια του First Drive
- Το σχέδιο της Ines Santos συνδυάζει γαλάζιες, λευκές και κίτρινες αποχρώσεις
- Η σχεδίαση των Los Pepes είναι εμπνευσμένη από ένα γνωστό street art της πόλης
- Ο Paulo Ferreira πρόσθεσε φανταστικές φιγούρες στη δική του έκδοση
- Η Diana Oliveira εμπνεύστηκε από το Fábrica Viúva Lamego του 19ου αιώνα
- Μάτια και ανοιχτά στόματα με κόκκινα χείλη στην έκδοση του Luca Colapietro

Η Toyota ζήτησε από πέντε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν μοναδικά σχέδια του μοντέλου στα πλαίσια του First Drive

Από την εισαγωγή του το 2021, το Yaris Cross, καθιερώθηκε γρήγορα ως ένα από τα δημοφιλή B-SUV στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Toyota, στα πλαίσια της εκδήλωσης First Drive, ζήτησε από πέντε καλλιτέχνες με έδρα τη Λισαβόνα να χρησιμοποιήσουν το Yaris Cross ως καμβά για τολμηρά και πρωτότυπα έργα τέχνης που αντλούν έμπνευση από την κουλτούρα και την ιστορία της πορτογαλικής πόλης.

Το σχέδιο της Ines Santos συνδυάζει γαλάζιες, λευκές και κίτρινες αποχρώσεις

Η Ines Santos, απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Τεχνών και Σχεδίου της Πορτογαλίας, δημιούργησε μια σχεδίαση για το Yaris Cross που είναι εμπνευσμένη από τα διάσημα κεραμικά πλακίδια azulejo (τα azulejo είναι ζωγραφική σε κεραμικά πλακάκια, που χρησιμοποιούνται για την επένδυση και διακόσμηση τοίχων, προσόψεων ή και δαπέδων κτιρίων) της Λισαβόνας, προσαρμόζοντας την κλασική κύλιση που μπορεί να βρεθεί στις προσόψεις παλαιότερων κτιρίων και χρησιμοποιώντας τις χαρακτηριστικές γαλάζιες και λευκές αποχρώσεις. Αυτές τις αποχρώσεις συμπληρώνει ένα κίτρινο σχέδιο πιο χαμηλά στο αμάξωμα και ένα σκούρο μπλε που καλύπτει την οροφή του αυτοκινήτου.

Η σχεδίαση των Los Pepes είναι εμπνευσμένη από ένα γνωστό street art της πόλης

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Meggie Prata και Francisco Leal, με καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Los Pepes, δημιουργούν τολμηρά έργα τέχνης με στόχο να ενθαρρύνουν τη θετική σκέψη σε όποιον τα βλέπει. Οι γνωστοί και ως «Gangsters of Love», εμπνεύστηκαν από ένα γνωστό street art με σπρέι και έχουν δημιουργήσει ένα Yaris Cross βαμμένο με εκθαμβωτικά χρώματα και σχέδια σε κάθε πάνελ.

Ο Paulo Ferreira πρόσθεσε φανταστικές φιγούρες στη δική του έκδοση

Ο Paulo Ferreira ή αλλιώς Tosco, άρχισε να μεταφέρει την τέχνη του γκράφιτι σε δημόσιους χώρους στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν ένιωσε την ανάγκη να εκφραστεί με πιο ορατό τρόπο. Για το Yaris Cross έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο με ζωηρά χρώματα και φανταστικές φιγούρες που απολαμβάνουν τη ζωή στο έπακρο, παίζοντας τρομπέτα ή κάνοντας ποδήλατο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
SEAT