3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κατασχέθηκαν 30 τόνοι λαθραίας βενζίνης από την Βουλγαρία

3.379 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2021)

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν φορτηγό και μέσα του βρήκαν 30 τόνους λαθραίας βενζίνης από την Βουλγαρία, με τους διαφυγόντες φόρους να υπολογίζονται σε πάνω από 30.000 ευρώ.

«Φρένο» σε λαθραία διακίνηση υγρών καυσίμων βάρους 30 τόνων έβαλε η Ασφάλεια Κομοτηνής με συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησε την Παρασκευή το βράδυ στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης. Τα καύσιμα αυτά προορίζονταν να φτάσουν σε ελληνικά πρατήρια καυσίμων. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Πως έγινε η σύλληψή τους


Φωτογραφία που έφερε στο φως η ΕΛ.ΑΣ.

Φωτογραφία που έφερε στο φως η ΕΛ.ΑΣ.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη λαθρεμπορία υγρών καυσίμων από τη Βουλγαρία στη χώρα μας. Συγκεκριμένα οι δράστες εντοπίστηκαν από τους παραπάνω αστυνομικούς στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), όπου κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ρυμουλκούμενο βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες ανάμεσα σε εμπόρευμα (σιτηρά) τριάντα πλαστικές δεξαμενές που περιείχαν συνολικά 30 τόνους βενζίνης, για την οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Πάνω από 30.000 ευρώ οι διαφυγόντες φόροι
Όπως προέκυψε οι δράστες εισήγαγαν από τη Βουλγαρία στη χώρα μας την ποσότητα αδασμολόγητης βενζίνης χρησιμοποιώντας το παραπάνω φορτηγό αυτοκίνητο προκειμένου να την διοχετεύσουν στην εσωτερική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί υπολογίζονται πάνω από 30.000 ευρώ.

Κατασχέθηκε η βενζίνη και το βαρύ όχημα
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν την λαθραία βενζίνη, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Αναβαθμισμένο σύστημα κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου
Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την αντιμετώπιση των φαινομένων του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στα υγρά καύσιμα έχουν προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΕΠΕ θα παρέχει τεχνική υποστήριξη και θα συνδράμει τεχνολογικά στην εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολιστικού συστήματος παρακολούθησης των εισροών – εκροών σε όλα τα πρατήρια υγρών καυσίμων και τις φορολογικές αποθήκες της χώρας. Το αναβαθμισμένο σύστημα θα έχει κομβικό ρόλο στην περιστολή της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, συνδυάζοντας και διασταυρώνοντας πληροφορίες και ηλεκτρονικά δεδομένα που θα λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο από μετρήσεις σε διαφορετικά σημεία της εφοδιαστικής αλυσίδας.  


Προορίζονταν για ελληνικά πρατήρια καυσίμων...
Οι αστυνομικοί σταμάτησαν φορτηγό που μετέφερε 30 τόνους λαθραίας βενζίνης από την Βουλγαρία, με τους διαφυγόντες φόρους να υπολογίζονται σε πάνω από 30.000 ευρώ.
Πόσα φορτηγά με λαθραία βενζίνη άραγε έχουν «ξεφύγει» από τις Aρχές; Τελικά, πόσο ανόθευτα είναι τα καύσιμα που «χρυσοπληρώνουμε»;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto