2 φωτογραφίες »

Το VW e-Golf.

Καθυστερεί το «αντίο» του VW e-Golf;

1.945 Επισκέψεις στο άρθρο (6/4/2020)

To e-Golf φαίνεται πως δεν θα πει «αντίο» σύντομα, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις. Τι είναι αυτό που άλλαξε και κρατά το e-Golf στην γκάμα;

H παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού Volkswagen e-Golf αναμενόταν να σταματήσει όταν πραγματοποιηθεί το εμπορικό λανσάρισμα του ID.3, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Γερμανία, το ζήτημα είναι τελικά πιο περίπλοκο, αφού υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο πως το e-Golf θα συνεχίσει να παράγεται μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Γιατί άραγε η Volkswagen καθυστερεί να πει αντίο στο e-Golf ενώ το ολοκαίνουριο, επίσης αμιγώς ηλεκτρικό και πιο εξελιγμένο τεχνολογικά ID.3 βρίσκεται ήδη σε παραγωγή, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται να ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι; Ένας πρώτος λόγος είναι ότι η VW θέλει να πουλήσει περισσότερα ηλεκτρικά στην Ε.Ε ώστε να μειωθεί ο μέσος όρος εκπομπών ρύπων που παράγουν τα νέα της μοντέλα, ενώ φαίνεται επίσης πως στο Wolfsburg είναι αρκετά ευχαριστημένοι με τις πωλήσεις που σημειώνει το e-Golf.

Οι παραπάνω δύο λόγοι ήταν ωστόσο γνωστοί στην VW εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό που φαίνεται πως διαφοροποιεί σημαντικά την κατάσταση είναι ότι το ID.3 αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο λογισμικό του με συνέπεια οι παραδόσεις να είναι πιθανόν να καθυστερήσουν. Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα αποτελέσματα του κορονοϊού στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, και για αυτό η VW θέλει, όσο το δυνατόν περισσότερο, να ακολουθήσει μια στρατηγική χωρίς πολλά ρίσκα.

Περισσότερες πληροφορίες ίσως γίνουν γνωστές σύντομα.
 

peugeot
NISSAN