• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Kia Sportage Vs Mitsubishi Eclipse Cross Vs Nissan Qashqai

151.749 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2020)

Ειδικές δυνάμεις: Τα τρία μοντέλα της δοκιμής αιφνιδιάζουν τον ανταγωνισμό τους αφού με την 4κίνηση με την οποία εφοδιάζονται επαναφέρουν τον «ξεχασμένο» SUV χαρακτήρα στην κατηγορία.

NISSAN: Nissan Qashqai: Ο «βασιλιάς» των SUV


Μπορεί οι 4κίνητες προτάσεις στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV να είναι πλέον ελάχιστες, αυτό όμως δεν απαγορεύει σε εταιρείες που διαθέτουν την τεχνογνωσία να τις προσφέρουν, παράλληλα μάλιστα με τις δικίνητες εκδόσεις τους. Η Kia, η Mitsubishi και η Nissan είναι 3 από τις εταιρείες που ανέκαθεν είχαν ισχυρή παρουσία στα 4κίνητα SUV και με αυτές τις προτάσεις διαφοροποιούνται του ανταγωνισμού, προσφέροντας ένα πολύ ισχυρό ατού για αυτούς που ακόμα ψάχνουν το κάτι παραπάνω. Το σημαντικό εδώ είναι πως αυτό επιτυγχάνεται χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των συμβατικών εκδόσεών τους, ενώ και τιμολογιακά δεν ξεφεύγουν αρκετά. Δοκιμάζουμε έτσι τις εισαγωγικές 4κίνητες εκδόσεις των Kia Sportage, Mitsubishi Eclipse Cross και Nissan Qashqai που παρά τις διαφορές τους μπορούν να χαρακτηριστούν οι «καταδρομείς» της μικρομεσαίας SUV κατηγορίας.

Eμφάνιση: Ξεχωρίζει το Eclipse Cross
Σχεδιαστικά το προφίλ των τριών μοντέλων είναι ευχάριστο και καλαίσθητο συνδυάζοντας τη δυναμική με την εκλεπτυσμένη εικόνα σε μικρό ή και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Το μεγαλύτερο σε διαστάσεις Κia Sportage διακρίνεται για το δυναμισμό του κυρίως, με όλα τα στοιχεία της σχεδίασής του να εστιάζουν σε αυτό, όμως κάποιες μικρές λεπτομέρειες αρκούν για να του «λειάνουν» την εμφάνιση, προσθέτοντας και εκλεπτυσμένη αισθητική. Το σύνολο έτσι είναι αρκετά όμορφο και επιβλητικό, ενώ στις εκδόσεις GT Line που διατίθεται προαιρετικά και του τονίζει ακόμα περισσότερο τη δυναμική, αποκτά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον.

H Mitsubishi ποντάρει και κερδίζει θα λέγαμε, με την αιχμηρή και ξεχωριστή σχεδίαση του Eclipse Cross. Το μήκους 4.405 αμάξωμα χαρακτηρίζεται από την μεγάλη τραπεζοειδή μάσκα που του χαρίζει έντονο δυναμισμό στο εμπρός μέρος, ενώ ιδιαίτερη είναι και η σχεδίαση στο πίσω μέρος με κουπέ λογική και με την αεροτομή να «κόβει» στα δύο το παρμπρίζ  για λόγους ορατότητας. Είναι έτσι το πιο «φουτουριστικό» εμφανισιακά μοντέλο της δοκιμής και για το λόγο αυτό συγκεντρώνει εύκολα τα βλέμματα πάνω του. 

Από την άλλη το Nissan Qashqai συνδυάζει αρμονικά τις ακμές του αμαξώματός με τις καμπύλες του επιφάνειες, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και πιο ισορροπημένο προφίλ όσον αφορά τον δυναμισμό και την εκλεπτυσμένη του «αύρα». Το δημοφιλέστερο μοντέλο της κατηγορίας εκφράζει στην 4κίνητη έκδοσή του κι έναν περισσότερο σκληροτράχηλο αισθητικό χαρακτήρα, κάτι που οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη απόστασή του από το έδαφος (188 χλστ.) έναντι των άλλων δύο.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Σχολιάστε