Κλέφτες «ξεκοκάλισαν» Yaris & Qashqai στη Θεσσαλονίκη
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κλέφτες «ξεκοκάλισαν» Yaris & Qashqai στη Θεσσαλονίκη

22.410 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2022)

Δύο περιστατικά κλοπής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με «θύματα» ένα υβριδικό Toyota Yaris και ένα Nissan Qashqai. Οι επιτήδειοι ξήλωσαν από προφυλακτήρες και καθίσματα, μέχρι προβολείς, αλλά και ολόκληρο το ταμπλό, επωφελούμενοι τη φασαρία λόγω της καταιγίδας που έπληττε την περιοχή.

Έκλεψαν τα πάντα από το Yaris, ζάντες από το Qashqai

Σε έξαρση βρίσκονται οι κλοπές ανταλλακτικών από αυτοκίνητα που σταθμεύουν στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Μετά την εύρεια διάδοση των συστημάτων γεωεντοπισμού (GPS) σε πολλά οχήματα φαίνεται πως και οι ληστές «της πιάτσας» ξεκίνησαν άλλο τροπάριο στοχεύοντας πιο συχνά πλέον ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση ενός Toyota Yaris Hybrid προηγούμενης γενιάς, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όπου οι κλέφτες προτίμησαν να «χτυπήσουν» τα ανταλλακτικά παρά να κλέψουν ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Οι θρασύτατοι ληστές περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να «γδύσουν» το αυτοκίνητο και τη βρήκαν όταν ξέσπασε καταιγίδα στο κέντρο της συμπρωτεύουσας. Με σύμμαχό τους τη φασαρία από τα καιρικά φαινόμενα και την μειωμένη κίνηση, οι επιτήδειοι έδρασαν ανενόχλητοι και αφαίρεσαν δεκάδες ανταλλακτικά και εξαρτήματα, μεταξύ άλλων τους προφυλακτήρες, τις ζάντες με τα ελαστικά, εμπρός και πίσω προβολείς, ακόμα και... ολόκληρο το ταμπλό και το κάθισμα του οδηγού.

Λίγο καλύτερη τύχη είχε πριν μερικές ημέρες ένα Nissan Qashqai προηγούμενης γενιάς, από το οποίο έκλεψαν τις ζάντες με τα ελαστικά, αφήνοντάς το πάνω σε τάκους. Και αυτό το περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Με σύμμαχό τους τη φασαρία από την καταιγίδα και τη μειωμένη κίνηση, οι επιτήδειοι έδρασαν ανενόχλητοι και αφαίρεσαν προφυλακτήρες, ζάντες με τα ελαστικά, εμπρός και πίσω προβολείς, ακόμα και... ολόκληρο το ταμπλό.

Με σύμμαχό τους τη φασαρία από την καταιγίδα και τη μειωμένη κίνηση, οι επιτήδειοι έδρασαν ανενόχλητοι και αφαίρεσαν προφυλακτήρες, ζάντες με τα ελαστικά, εμπρός και πίσω προβολείς, ακόμα και... ολόκληρο το ταμπλό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Προσοχή όταν έχει έντονο αέρα & βροχή - Ασφάλεια (μερικής) κλοπής η καλύτερη λύση

«Πως θα προφυλαχθώ από τους κλέφτες;» αναρωτιούνται κάποιοι. Για όσους δεν έχουν κλειστό γκαράζ ή δεν σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους σε κάποιο ιδιωτικό parking, παραθέτουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Καταρχάς, ο συναγερμός δεν σε προστατεύει πάντα, καθώς αρκεί ένα μικρό «σήκωμα» με γρύλο που δεν θα τον ενεργοποιήσει και έτσι οι κλέφτες θα μπορούν να δράσουν ανενόχλητοι.

Συνιστούμε να έχετε τεταμένη την προσοχή σας τις ημέρες (και κυρίως τις νύχτες) που υπάρχει έντονος αέρας ή βροχή έξω, καθώς τότε συνηθίζεται να «χτυπούν» οι κλέφτες, ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί από τους θορύβους που δημιουργούν.

Όσον αφορά την κλοπή ζαντών, η λύση που ενδείκνυται είναι τα μπουλόνια ασφαλείας, τα οποία ξεκλειδώνουν αποκλειστικά και μόνο με το δικό τους ειδικό κλειδί και κοστίζουν περί τα 15-20 ευρώ. Πολύ βασικό βέβαια έιναι να μην χάσετε το ειδικό κλειδί γιατί ο μόνος τρόπος για να βγουν, είναι να καταστρέψετε και ζάντες και μπουλόνια.

Από εκεί και πέρα, η καλύτερη λύση, είναι η ασφάλιση για μερική κλοπή, μέσω της οποίας ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αποζημιώνεται για τα εξαρτήματα τα οποία αφαιρούνται από το αυτοκίνητο. Σίγουρα είναι ένα έξτρα κόστος στο ασφάλιστρο, ωστόσο θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και το μόνο που θα έχετε να θυμάστε από ένα τέτοιο -δυσάρεστο- συμβάν, είναι το σοκ που θα σας προκαλέσει αντικρίζοντας ό,τι έχει μείνει από το αυτοκίνητο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda