«Κλείδωμα τιμής»: Αγοράζεις αυτοκίνητο τώρα & ξέρεις πόσα θα δώσεις

«Κλείδωμα τιμής»: Αγοράζεις αυτοκίνητο τώρα & ξέρεις πόσα θα δώσεις

4.027 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2022)

Θέλεις να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά φοβάσαι μη σου βγει ο κούκος αηδόνι; Το «κλείδωμα τιμής» που προσφέρουν ελληνικές αντιπροσωπείες είναι μέγας «σύμμαχος», για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες δεν θα επηρεάσουν την τιμή του, όταν το παραλάβεις.

Ράλι ανατιμήσεων σε όλα, αλλά έχεις κλείδωμα τιμής στο αυτοκίνητο

Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα κάθε τι που αγοράζουμε, είτε αυτό χαρακτηρίζεται είδος πρώτης ανάγκης για τη ζωή μας, είτε όχι, το πληρώνουμε ακριβά. Αν θέλετε καλύτερα, το πληρώνουμε πιο ακριβά απ' ότι πριν από κάποιους μήνες που δεν είχε υπάρξει αυτό το ράλλυ ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες που συμβαίνει ακόμα και σήμερα. Μοιραία οι αυξημένες τιμές σε βασικά αγαθά για την βιομηχανία (και για την κοινωνία) παρέσυραν μαζί τους στο γαϊτανάκι της ανόδου των τιμών όλα τα προϊόντα. Από το ψωμί και τον καφέ έως τα κινητά και τα αυτοκίνητα, με τα τελευταία να είναι και αυτά που μας αφορούν περισσότερο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ήρθε ως συνέχεια της πανδημίας και στην αυτοκινητοβιομηχανία

Θέλοντας και μη, όπως σε όλους τους τομείς, έτσι και οι εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το σκόπελο των ανατιμήσεων. Μάλιστα ήρθε ως συνέχεια της πανδημίας, που ταλάνισε και ταλανίζει ακόμα τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με καθυστερήσεις στην παραγωγή και τις παραδόσεις των νέων αυτοκινήτων στους ιδιοκτήτες τους, εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών.

Αυξήθηκαν οι τιμές στα μεταχειρισμένα

Αν και το συγκεκριμένο πρόβλημα σιγά σιγά ρυθμίζεται από τις μάρκες, εντούτοις η υπομονή που πρέπει να κάνει κάποιος για την παραλαβή του αυτοκινήτου που έχει παραγγείλει είναι ακόμα αναγκαία, στρέφοντας  έτσι πολλούς στην λύση του μεταχειρισμένου, παρά το ρίσκο που ενέχει η αγορά ενός ΙΧ από δεύτερο χέρι. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με μία Έκθεση της Indicata Europe, έφερε πτώση που άγγιξε επίπεδα ρεκόρ (17%) στα αποθέματα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα οι τιμές τους να πάρουν την ανιούσα λόγω των λιγότερων μοντέλων που υπάρχουν διαθέσιμα. Μάλιστα η συγκεκριμένη έρευνα υπογραμμίζει πως στην Ελλάδα μέσα στο 2021 οι τιμές των μεταχειρισμένων αυξήθηκαν περισσότερο από 14%. Έτσι θα υπήρξαν και οι περιπτώσεις όπου η αξία του μεταχειρισμένου θα ήταν στην πραγματικότητα μικρότερη της τιμής που πληρώθηκε.

Συνέχεια του άρθρου >>>
MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER