• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μας έκανε η ύφεση πιο λογικούς στην επιλογή αυτοκινήτου;

Κρίση = Πιο χρήσιμα αυτοκίνητα

Διαβάστηκε από 10655 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/2/2019
 

Πόσο άλλαξε η αγορά αυτοκινήτου τα τελευταία δέκα χρόνια; Όχι μόνο σε αριθμούς αλλά και σε είδος. Μήπως όμως τελικά η ύφεση έφερε πιο κοντά στις πραγματικές μας ανάγκες το αυτοκίνητο που αγοράζουμε;

Πάντα ψάχνουμε κάτι θετικό σε ότι συμβαίνει. Η αγορά αυτοκινήτου έχει συρρικνωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια ενώ ταυτόχρονα άλλαξαν ριζικά και οι προτιμήσεις των αγοραστών. Από τη μία τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα έφυγαν από τη «μόδα», από την άλλη τα μικρότερα, λόγω ανάγης πολλαπλών χρήσεων, απέκτησαν μεγαλύτερη ποικιλία. 

Έτσι σήμερα βλέπεις καινούργια μοντέλα στις μικρότερες κατηγορίες να καλούνται να καλύψουν μια σειρά αναγκών που παλιότερα μοιράζονταν ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, το καθένα για τη δική του χρήση. Φυσικά εκ πρώτης το δεύτερο δεν ακούγεται άσχημα. Είναι μάλλον πολυτέλεια με τα σημερινά δεδομένα, αλλά πριν λίγο καιρό ήταν πολύ σύνηθες για μεγάλο ποσοστό της αγοράς.

Σήμερα όμως η στροφή σε ένα αυτοκίνητο, παρότι σπρώχνει λίγο προς το γενικότερο κλίμα λιτότητας, έφερε μία αλλαγή και στη συνείδηση της αγοράς. Μπορεί η λέξη λιτότητα να έχει ένα μάλλον αρνητικό ήχο, όμως στο αυτοκίνητο ταιριάζει καλύτερα να μιλάμε για το απέριττο, παρά για το λιτό.

Tα αυτοκίνητα που αγοράζονταν κυρίως για το lifestyle παρά για τη χρήση έχουν χάσει σε πωλήσεις, ενώ αντίθετα μοντέλα που προσφέρουν λειτουργικότητα, χώρους και οικονομία έχουν κερδίσει. Και οι κατασκευαστές έχουν αντιληφθεί αυτή τη στροφή με κάθε νέα παρουσίαση να προσφέρει και κάτι καινούργιο προς αυτή την κατεύθυνση. 

Τα αυτοκίνητα που αγοράζονται σήμερα στην Ελλάδα είναι πιο έξυπνα, πιο εύκολα, πιο ευρύχωρα, πιο οικονομικά και προσφέρουν περισσότερα για τα λεφτά τους. Μπορεί να μην είναι φανταχτερά και να κόβουν λίγο από την αίσθηση πολυτέλειας που όλοι λίγο πολύ κυνηγάμε, όμως προσφέρουν την καλύτερη δυνατή υπηρεσία για τα λεφτά που ζητάνε.

Και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί παρά να αποτελεί επιτυχία για τον Έλληνα αγοραστή. Ένα νέο κεκτημένο, διαφορετικά από αυτά που μέχρι τώρα συνηθίσαμε να ταυτίζουμε με τη λέξη. Γιατί η ύφεση θα περάσει, η λογική όμως του να πετυχαίνουμε μία σύγκλιση ανάμεσα στις ανάγκες μας και την αγορά μας, θα μείνει. Συμφωνείτε; 

Δεν βρίσκετε τα κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου σήμερα πιο λογικά, πιο συνετά ή τελοσπάντων λιγότερο σπάταλα; Δεν είναι καλύτερη μια αγορά που ρυθμίζεται από τις ανάγκες παρά από τον καταναλωτισμό και το θεαθήναι; Τι λέτε λοιπόν, βλέπετε κάτι θετικό σε αυτή την εξέλιξη; 

 
Σχολιάστε την είδηση 2 σχόλια

Αυτά είναι τα 2 top ελαστικά του τεστ!

«Χρηματοδοτεί» & τις διακοπές σου

Περνάς & ξεχνάς (πρόστιμα και...εκπλήξεις)

Μιλάνε «ίδια γλώσσα» με το αυτοκινήτου σου

Η κίνηση στους δρόμους

Αναβαθμίζεται η Skoda Fabia

SUV με λιγότερα από 15.000 ευρώ από την Opel

Ανάρτηση SUV σκανάρει 500 φορές/δλ. το δρόμο (+vid)

Πρώτη δοκιμή: Νέο Mazda3

Αποκλειστικό: Tα αδέρφια του Golf

Νέα BMW M3 προ των πυλών

Ελλάδα: Η 9η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο

Νέος διαγωνισμός από τη Revoil

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

OPEL: SUV με λιγότερα από 15.000 ευρώ

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: Renault Total Care:Ανακάλυψε την καλοκαιρινή φροντίδα Renault!

περισσότερα »