Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Skoda Enyaq Coupe iV

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Skoda Enyaq Coupe iV

2.449 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2022)

Η Skoda ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Skoda Enyaq Coupe iV στο κύριο εργοστάσιό της στο Mlada Bolestav δίπλα από το Εnyq και τις Octavia και Octavia iV.

Αρχισε η κατασκευή της coupe έκδοσης του Skoda Enyaq Coupe

Την παραγωγή του νέου Enyaq Coupe iV ξεκίνησε η Skoda στο μεγάλο εργοστάσιο που διατηρεί η φίρμα στο Mlada Boleslav. Όπως και το Enyaq, η coupe έκδοση του μοντέλου βασίζεται στην ίδια MEB πλατφόρμα και για αυτό θα κατασκευάζεται μαζί με αυτό, δίπλα επίσης στις Octavia και Octavia iV. Στο μέλλον, 2.000 εργαζόμενοι θα συναρμολογούν περισσότερα από 120 αυτοκίνητα Enyaq Coupe iV την ημέρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Oeljeklaus: «Πάμε στο επόμενο επίπεδο»

«Πέρυσι, κατασκευάσαμε 50.000 μονάδες του Εnyaq iV. Τώρα το πηγαίνουμε στο επόμενο επίπεδο ξεκινώντας την παραγωγή του νέου Enyaq Coupe iV. Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα για την επιτυχή ολοκλήρωση της προετοιμασίας. Είναι μεγάλη τιμή για όλη την ομάδα που η coupé έκδοση του επιτυχημένου ηλεκτρικού SUV μας παράγεται επίσης στην καρδιά της μάρκας, στο Mladá Boleslav» δήλωσε ο Michael Oeljeklaus, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda.

Σε 4 επίπεδα ισχύος με έως 299 άλογα

Tο Skoda Enyaq Coupe iV είναι ακόμη πιο αεροδυναμικό από το απλό (Cd 0,234) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το επίπεδο ενεργειακής απόδοσης του αυτοκινήτου, με την έκδοση «80» να προσφέρει αυτονομία έως 545 χλμ. στον κύκλο WLTP. To νέο coupe SUV της Skoda θα διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα ισχύος. Στην βάση βρίσκεται το Enyaq Coupe iV 60 με ισχύ 132 kW (177 PS), κίνηση στους πίσω τροχούς, και εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh (net: 58 kWh) ενώ το επόμενη βήμα είναι η επίσης πισωκίνητη έκδοση «80» που παράγει 150 kW (201 PS) με μπαταρία 82 kWh (net: 77 kWh). Το Enyaq Coupe iV 80x και το Enyaq Coupe iV RS iV διαθέτουν δεύτερο κινητήρα στον μπροστινό άξονα, καθιστώντας τα τετρακίνητα. Το Enyaq Coupe iV 80x έχει ισχύ 195 kW (261 PS), ενώ το κορυφαίο Enyaq Coupe RS iV αποδίδει έως και 220 kW (299 PS) και μέγιστη ροπή 460 Nm.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN