4 φωτογραφίες »

Ξεκίνησε την εμπορική του πορεία το VW Tiguan Allspace

2.890 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2021)

To ανανεωμένο Tiguan Allspace συνεχίζει να προσφέρει άπλετους χώρους αλλά πλέον είναι πιο σύγχρονο και πιο σπορτίφ από ποτέ.

To βιβλίο παραγγελιών για το ανανεωμένο Tigian Allspace άνοιξε η Volkswagen. To μοντέλο προσφέρει τώρα περισσότερη τεχνολογία, ακόμα πιο premium καμπίνα και φρεσκαρισμένη εξωτερική εμφάνιση.


O χώρος αποσκευών φτάνει μάξιμουμ τα 1.920 λίτρα.

O χώρος αποσκευών φτάνει μάξιμουμ τα 1.920 λίτρα.


Το ανανεωμένο Tiguan Allspace λαμβάνει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Golf 8ης γενιάς. Τα νέα σχεδιαστικά στοιχεία περιλαμβάνουν LED προβολείς (διαθέσιμοι και οι LED matrix προβολείς), μία μεγαλύτερη γρίλια, αλλά και ανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς. Από κει και πέρα δύο νέα χρώματα Kings Red και Oryx White προστίθενται στην παλέτα που πλέον φτάνει τα οκτώ συνολικά, ενώ οι τροχοί κυμαίνονται από 17 έως 20 ίντσες ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση.

Η καμπίνα έχει πλέον πιο premium εμφάνιση.

Η καμπίνα έχει πλέον πιο premium εμφάνιση.


Παίρνοντας στο εσωτερικό να τονίσουμε πως όπως και στο παλιό μοντέλο, έτσι και το ανανεωμένο μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ αμετάβλητος έχει μείνει ο χώρος αποσκευών που φτάνει μάξιμουμ τα 1.920 λίτρα. Η καμπίνα έχει πλέον πιο premium εμφάνιση αφού ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 8 ιντσών είναι πλέον στάνταρ, ενώ όσοι θέλουν το κάτι παραπάνω θα μπορούν να τον αντικαταστήσουν με ένα άλλο μεγέθους 10,25 ιντσών. Από κει και πέρα, η καμπίνα του ανανεωμένου Tiguan Allspace έχει περισσότερα απτικά μπουτόν, αλλά και το πιο σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MIB3.

Στο κομμάτι των κινητήρων το Tiguan Allspace μπορεί να εξοπλιστεί με τον 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης με απόδοση 190 ή 245 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με το 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που στέλνει την κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Χαμηλότερα στις επιλογές βρίσκεται και ο 1,5 λίτρων κινητήρας βενζίνης με 150 ίππους που μπορεί να συνδυαστεί είτε με 6άρι χειροκίνητο ή το 7άρι DSG, ενώ τέλος στο diesel η μοναδική επιλογή είναι ο 2λιτρος κινητήρας που έρχεται σε δύο ιπποδυνάμεις 150 ή 200 ίππων. 

Το Tiguan Αllspace τιμάται στην Γερμανία από 36.230 ευρώ στην έκδοση με τον 1.500άρη TSI κινητήρα των 150 ίππων σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.
 

Mercedes
test center