4 φωτογραφίες »

Fiat Panda

Κατηγορίες οχημάτων

40.371 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα αυτοκίνητα ανάλογα με το μέγεθός τους χωρίζονται σε κατηγορίες. Ας δούμε λοιπόν τις κυριότερες από αυτές και κάποια σύντομα χαρακτηριστικά τους:

Citroen C3

Citroen C3

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Μίνι: Έχουν μήκος από 3,8 μ. και κάτω και προτιμώνται για αστικές μετακινήσεις. 
(π.χ. Toyota Aygo, Fiat Panda)
 
Μικρά: Έχουν μήκος γύρω στα 4,0 μ. και αποτελούν τη δημοφιλέστερη κατηγορία στην Ελλάδα, αφού παρά το μικρό τους μέγεθος διαθέτουν επαρκείς χώρους και μπορούν να κινηθούν άνετα και εκτός πόλης. (π.χ. Toyota Yaris, Citroen C3, Peugeot 208)

VW Golf

VW Golf

 
Μικρομεσαία: Έχουν μήκος που ξεκινάει από τα 4,30 μ. και αποτελούν ιδανική επιλογή για οικογένειες. Τα τελευταία χρόνια, όπως και τα μικρά αυτοκίνητα, ο κατασκευαστές τα εφοδιάζουν με σύγχρονες τεχνολογίες που παλαιότερα τα συναντούσαμε μόνο σε μεγαλύτερες κατηγορίες.  (π.χ. VW Golf, Opel Astra)
 
Μεσαία: Η κατηγορία αυτή αφορά αυτοκίνητα με μήκος κοντά στα 4,6 μ. (π.χ. Skοda 
Octavia, Ford Mondeo) 

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

 
SUV/Crossover: Αυτοκίνητα που υιοθετούν συνήθως πολλά χαρακτηριστικά των μοντέλων εκτός δρόμου, όπως την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, κάποια προστατευτικά του πατώματος και περιμετρικά του αμαξώματος και έντονο σχήμα στα φτερά. Συχνά εφοδιάζονται  τετρακίνησης, ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι προσθιοκίνητα. Κλασσικά SUV είναι το Nissan Qashqai και το Peugeot 3008.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto