Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει δύο υβριδικές εκδόσεις, μία προσανατολισμένη στην οικονομία και μία στις επιδόσεις. Εμείς θα πούμε πάντως πως και η δεύτερη είναι άκρως οικονομική στην πράξη!

Σε αυτή τη φωτογραφία αποκαλύπτεται η διάταξη του υβριδικού συνόλου της νέας Corolla.

Κινητήρες: Με δύο υβριδικές εκδόσεις

115.780 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2019)

Το ότι η γκάμα της Corolla δεν περιλαμβάνει κάποιον diesel κινητήρα δεν αποτελεί  είδηση. Είδηση είναι ότι πλέον διαθέτει δύο υβριδικά σύνολα. Ένα με συνδυαστική ισχύ στα 122 άλογα που επικεντρώνεται στην οικονομία, και ένα με συνολική ισχύ 180 άλογα ο οποίος απευθύνεται σε όσους αναζητούν σβέλτες επιδόσεις.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση ο βενζινοκινητήρας έχει χωρητικότητα 1.800 κυβικά και συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 72 ίππων (600V), ενώ στη δεύτερη  το θερμικό σύνολο έχει χωρητικότητα 2.000 κυβικών και συνδυάζεται με ένα ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων (650V). Διαφορά υπάρχει και ως προς τον τύπο των μπαταριών που έχουν χρησιμοποιηθεί, οι οποίες είναι λιθίου στη βασική εκδοχή, και νικελίου στην ισχυρή εκδοχή (σ.σ. σύμφωνα με τους Ιάπωνες τεχνικούς με τους οποίους μιλήσαμε αυτό έγινε λόγω παραγωγικής αλυσίδας και προκειμένου να υπάρχει αρμονία στη λειτουργία του συστήματος).

Αναφορικά με τις επιδόσεις των δύο εκδόσεων, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε  10,9 και 7,9 δλ. αντίστοιχα, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η μετάδοση γίνεται μέσω ενός πλανητικού αυτόματου κιβωτίου. Μάλιστα, στην σπορ εκδοχή υπάρχουν και 6 προεπιλεγμένες θέσεις με δυνατότητα manual λειτουργίας (υπάρχουν και paddles πίσω από το τιμόνι), ώστε οι σπορτίφ οδηγοί να ικανοποιήσουν ακόμη περισσότερο τις οδηγικές τους ορέξεις.

Τέλος, όσον αφορά στην κατανάλωση τα νούμερα είναι εντυπωσιακά: 3,3 και 3,7 λτ./100 χλμ., ανακοινώνει η Toyota στα χαρτιά, στην πράξη υπολογίστε λίγο περισσότερο. Μάλιστα, και αυτό είναι που μας έκανε εντύπωση είναι πως ακόμη και στην ισχυρή έκδοση των 180 ίππων αυτή δεν θα υπερβεί τα 5,5 λτ./100 χλμ…

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Hyundai
4green