Οδηγούμε τη νέα, δωδέκατη γενιά της Toyota Corolla στη Μαγιόρκα και σας αναφέρουμε...

Πλέον, με τη νέα Corolla, μπορείς να κινηθείς αμιγώς ηλεκτρικά με υψηλή ταχύτητα και για αρκετή απόσταση.

Τα ελεγχόμενα αμορτισέρ μπορούν να μεταβάλλουν την απόσβεση ανάλογα με την επιλογή του οδηγού. Υπάρχουν 5 διαφορετικά οδηγικά modes: Eco, Normal, Sport S, Sport S+ και Custom.

Οδηγούμε τη νέα Toyota Corolla (+video)

115.751 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2019)

Το όνομα Corolla είναι βαρύ για την Toyota. Η επιστροφή του λοιπόν πρέπει να συνοδεύεται από σημαντικές εξελίξεις. Ύστερα από την πρώτη μας επαφή με το μοντέλο στη Μαγιόρκα της Ισπανίας θα πούμε πως τελικά δικαίως επιλέχθηκε. Η νέα Toyota Corolla είναι ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε για να πρωταγωνιστήσει και επί ευρωπαϊκού εδάφους φέρνοντας σημαντικά νέα πράγματα. Πάμε να το δούμε αναλυτικά;

What is new
- 12η γενιά Corolla
- Πάνω στη πλατφόρμα TNGA, GA-C
- Με δύο υβριδικά σύνολα
- Εντυπωσιακή σχεδίαση
- Ευχάριστη οδική συμπεριφορά
- `Αμεσα στην Ελλάδα
- Από 17.100 ευρώ το σεντάν, 17.430 ευρώ το χάτσμπακ

Kακά τα ψέματα. Το όνομα Corolla είναι ένας θρύλος της αυτοκίνησης. Ένα παγκόσμιο best seller που έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές και έχει πουληθεί σε εκατομμύρια κομμάτια, σχεδόν 45 ανά την υφήλιο. Ένα όνομα που στα 50 χρόνια ιστορίας του, από το 1966, έχει χτιστεί πάνω στο τρίπτυχο «ποιότητα, αντοχή και αξιοπιστία» όπως μας εξομολογήθηκε ο Chief Engineer του μοντέλου, Yasushi Ueda.

Σε αυτήν τη γενιά το παραπάνω τρίπτυχο φυσικά και δίνει πάλι το «παρών», όμως πλέον έρχονται να προστεθούν και άλλα σημαντικά στοιχεία. Αυτά είναι η άκρως δυναμική σχεδίασή του, η οδηγοκεντρική οδική συμπεριφορά, και το υψηλότερο τεχνολογικό προφίλ, όπως αυτό συντίθεται μέσα από την υβριδική του τεχνολογία ή τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

Σε αυτήν τη γενιά, λοιπόν, η Corolla μένει πιστή στην ιστορία της, όμως αποκτά και ένα νέο πρόσωπο, όπως αυτό ορίζεται μέσα από τις απαιτητικές ανάγκες της εποχής. Για αυτό και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η εγκατάλειψη του ονόματος Auris (12 χρόνια κράτησε) και η επαναφορά του ονόματος που στα ιαπωνικά σημαίνει «μικρή κορώνα»...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto