Πίνακας: Και όμως χωράνε πολλά

62.048 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2020)
Πίνακας: Και όμως χωράνε πολλά

Παρά τις compact διαστάσεις τους, τα περισσότερα σύγχρονα μικρά  προσφέρουν χώρο αποσκευών, ικανό να ικανοποιήσει ακόμη και τις ανάγκες μιας μικρής οικογένειας, πόσο δε ενός ζευγαριού. Τα 6 από τα 8 μοντέλα της μέτρησης βλέπουμε πως  έχουν χωρητικότητα πάνω από 300 λτ. για τις αποσκευές.

Η παρουσία διπλού πατώματος στο χώρο αποσκευών τονίζει την πρακτικότητα και είναι ένα πλεονέκτημα, που θα θέλαμε σύντομα να δούμε σε όλα τα μοντέλα της αγοράς. Αυτό που έχει ακόμα πιο πολύ ενδιαφέρον είναι η σύγκριση με τα μικρομεσαία μοντέλα, αυτά που κατΆ εξοχήν θεωρούνται τα οικογενειακά. Αν αναλογιστούμε ότι ο αντίστοιχος μέσος όρος για τα μικρομεσαία που μετρήσαμε στο τεύχος 43/2018) ανέρχεται στα 378 λίτρα, αρκεί για να καταλάβει κανείς πως τελικά τα μικρά δεν είναι και τόσο… μικρά στην πράξη.

Επίσης θα πρέπει να τονιστεί πως ο χώρος αποσκευών είναι κάτι περισσότερο από ένα νούμερο μιας και σε κάθε  αυτοκίνητο εχει την δική του ιδιαίτερη «μορφολογία» και διάταξη. Δεν αρκεί δηλαδή να χωράς πολλά στη θεωρία, πρέπει να μπορείς να τα βολεύεις και στην πράξη.  Το βάθος, το άνοιγμα της πόρτας, το ύψος του κατωφλιού από το έδαφος, ακόμα και το σκαλοπάτι που δημιουργεί εσωτερικά είναι στοιχεία που είτε διευκολύνουν είτε δυσκολεύουν την φορτοεκφόρτωση, ενώ ακόμα και το ύψος ανοιχτής πόρτας με τη σειρά του μπορεί να διευκολύνει ή να δυσκολέψει έναν άνθρωπο, ανάλογα με το σωματικό του ύψος.

Στον παρακάτω πίνακα θα βρείτε αναλυτικά τι πέτυχαν τα 8 μικρά μοντέλα της δοκιμής σε κάθε επίμαχη διάσταση.

Σελίδα 1Πόσα λίτρα πορτ-μπαγκάζ έχουν τα μικρά;
Σελίδα 2Citroen C3: 305 λίτρα
Σελίδα 3Ford Fiesta: 295 λίτρα
Σελίδα 4Ηonda Jazz: 342 λίτρα
Σελίδα 5Hyundai i20: 300 λίτρα
Σελίδα 6SEAT Ibiza: 325 λίτρα
Σελίδα 7Suzuki Swift: 282 λίτρα
Σελίδα 8Toyota Yaris: 310 λίτρα
Σελίδα 9VW Polo: 311 λίτρα
Σελίδα 10Πίνακας: Και όμως χωράνε πολλά
PEIRAIOS LEASING
OPEL