Tο μοντέλο θα εξοπλίζεται με μια πολύ μικρή γρίλια αλλά και με έναν μεγάλο αεραγωγό χαμηλά που θα καλύπτει τον προφυλακτήρα από άκρη σε άκρη.

Mε 300 PS το Golf GTI;

3.664 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2019)

Όλο και περισσότερα δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως η Volkswagen ετοιμάζεται να αυξήσει σημαντικά την ισχύ του επόμενης γενιάς GTI. Τι σημαίνει αυτό για την έκδοση R;

Οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες της όγδοης γενιάς Golf ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα , με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως αναμένεται να μπει σε παραγωγή σε περίπου έξι μήνες, αφού πρώτα προηγηθεί η επίσημη παρουσίαση του κάπου ανάμεσα στην φετινή άνοιξη και το καλοκαίρι.

Το επερχόμενο Golf θα προσφερθεί για μια ακόμη φόρα τόσο σε GTI όσο και σε R εκδόσεις επιδόσεων, με την AutoBild να αναφέρει σε δημοσίευμα της πως η ιπποδύναμη της GTI έκδοσης θα φτάσει μέχρι και τα 300 άλογα, 55 ίππους περισσότερους από αυτή την γενιά.
 
Μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την VW, ενώ με δεδομένο ότι το τωρινό Golf R έχει ισχύ 300 PS, ίσως το ενδεχόμενο αυτό δεν συγκεντρώνει τελικά τόσες πολλές πιθανότητες. Υπάρχουν πάντως  αξιόπιστες αναφορές το τελευταίο χρονικό διάστημα που κάνουν λόγο πως εκτός από την ισχύ του Golf GTI, σημαντική αύξηση σε άλογα θα έχει και η R έκδοση του επόμενου Golf. Συγκεκριμένα, πηγές αναφέρουν πως η ιπποδύναμη της R έκδοσης θα φτάσει κοντά στα 400 άλογα, για να ανταγωνιστεί την AMG A 45.

Tέλος, η τιμή του επόμενου Golf GTI λέγεται πως θα παραμείνει ίδια παρά την φημολογούμενη αύξηση στην ισχύ. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, το Golf GTI προσφέρεται από  35.800 ευρώ στην 3θυρη έκδοση και από 36.750 στην 5θυρη.
 

Hyundai
vw