Ξέρεις ότι; Το φαινόμενο της υδρολίσθησης εμφανίζεται όταν το λάστιχο δεν μπορεί να απομακρύνει το νερό μέσω των αυλακώσεων που διαθέτει με αποτέλεσμα να παρεμβάλλεται ένα λεπτό στρώμα νερού που έχει ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να χάσει την πρόσφυση και να «πλανάρει».

Δοκιμασίες στο βρεγμένο

50.507 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2020)

ΥΔΡΟΛΙΣΘΗΣΗ
Οι λεκάνες νερού που χρησιμοποιούνται για το τεστ της υδρολίσθησης έχουν ύψος νερού 8 χιλιοστά. Τα «βρόχινα» ελαστικά της Uniroyal τιμούν το όνομά τους εμφανίζοντας πιο αργά από όλα το φαινόμενο της υδρολίθησης. Τα ελαστικά των Yokohama και Maxxis την εμφανίζουν πιο νωρίς.

ΚΡΑΤΗΜΑ
Ένα ελαστικό με καλό grip στο βρεγμένο σημειώνει καλό χρόνο στην κυκλική πορεία. Στην πίστα, όμως, έχουν σημασία ακόμα η κατευθυντικότητα όπως και η συνολική ισορροπία του. Από αυτήν τη συμπεριφορά του ελαστικού διαμορφώνεται και η αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός. Τα Pirelli P7 Blue έχουν εδώ ένα πολύ μικρό προβάδισμα.

SOS: Τσεκάρετε την πίεση των ελαστικών
Μπορείτε να τσεκάρετε την πίεση των ελαστικών σε οποιοδήποτε βενζινάδικο, και μάλιστα δωρεάν αντίθετα με το τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Προτείνουμε να μπαίνετε στην διαδικασία, όσο και αν «βαριέστε», να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Έτσι θα κερδίσετε και σε κατανάλωση και σε ασφάλεια.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

FORD E-TRANSIT
OPEL