3 φωτογραφίες »

Μεγάλη Έρευνα: Όλα τα χρηματοδοτικά της αγοράς!

80.778 Επισκέψεις στο άρθρο

Θες 0% επιτόκιο, 0% προκαταβολή ή δόσεις για 7 χρόνια; Αγόρασε το καινούριο σου αυτοκίνητο μέσω των ευέλικτων χρηματοδοτικών προγραμμάτων που προσφέρουν οι εταιρείες και σου λύνουν τα χέρια. Τι προγράμματα υπάρχουν και ποια συμφέρουν; Μπορώ να πάρω δάνειο για να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο;


Οι δρόμοι για την αγορά μέσω χρηματοδότησης ενός καινούργιου αυτοκινήτου είναι δύο. Είτε ο αγοραστής να απευθυνθεί στην εκάστοτε αντιπροσωπεία αυτοκινήτου και να επιλέξει μια χρηματοδότηση μέσω των τραπεζών που συνεργάζεται (μεταξύ των οποίων και κάποιες τράπεζες αυτοκινήτου), είτε να απευθυνθεί απευθείας σε κάποια τράπεζα και να αποκτήσει ένα ειδικό δάνειο απόκτησης αυτοκινήτου ή ένα οποιουδήποτε είδους καταναλωτικό δάνειο. Συνήθως η τελευταία περίπτωση δεν είναι η ενδεδειγμένη μιας και εδώ το επιτόκιο είναι υψηλότερο και κυμαίνεται από 10% έως 14%. 

Πόσο εύκολα εγκρίνεται ένα τραπεζικό δάνειο;
Αν επιλέξετε να απευθυνθείτε κατευθείαν σε μια τράπεζα, ώστε να δανειοδοτηθείτε, τότε το πιο κρίσιμο μέρος αφορά στο κατά πόσο οι τράπεζες θα εγκρίνουν ή απορρίψουν την αίτηση χορήγησης δανείου. Άνθρωποι της τραπεζικής αγοράς στους οποίους απευθυνθήκαμε για το συγκεκριμένο ζήτημα, μας ανέφεραν χαρακτηριστικά πως τα πιο σημαντικά κριτήρια λοιπόν είναι το ετήσιο εισόδημα και οι πηγές αυτού (μισθός, ενοίκια), η φύση της δουλειάς και φυσικά η πιστοληπτική ικανότητα, δηλαδή να μην είστε κακοπληρωτής δανείων, να μην έχετε άλλα δάνεια που τρέχουν κ.λπ.. 

Όπως καταλαβαίνετε, η φύση της δουλειάς είναι από τα πιο σημαντικά, καθώς άλλη σιγουριά έχει ένας δημόσιος υπάλληλος, που ο μισθός του είναι εγγυημένος και άλλη ένα ιδιωτικός υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας. Να αναφέρουμε πως τα παραπάνω στοιχεία εξετάζονται ξεχωριστά ανά περίπτωση, δηλαδή δεν υπάρχουν κάποια στάνταρ που πρέπει να πληρούνται ώστε να εγκριθεί η αίτησή σας. 

Info: Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από οποιαδήποτε τράπεζα έτσι ώστε να εγκριθεί το δάνειο της χρηματοδότησης για την απόκτηση ενός αυτοκινήτου ή δανείου είναι:
1. Εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση ΕΝΦΙΑ του αγοραστή 
2. Φωτοτυπία ταυτότητας του αγοραστή ή άλλο πιστοποιητικό
3. Προτιμολόγιο ή προσφορά αυτοκινήτου για έγκριση (ισχύει μόνο για το ειδικό δάνειο αυτοκινήτου που 
προσφέρουν ορισμένες τράπεζες)
4. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (π.χ. λογαριασμός ΔΕΚΟ)

 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

LEASING APRILIOS
skoda