• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μειώνεται παγκοσμίως η ζήτηση για βενζίνη-ντίζελ

5.306 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2021)

Παγκόσμια μείωση στη ζήτηση βενζίνης και ντίζελ αναφέρουν αποτελέσματα έρευνας, την ίδια ώρα που προβλέπει αριθμό ρεκόρ οχημάτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους.

Οι καταναλωτές που στρέφονται στα ηλεκτροκίνητα οχήματα αυξάνονται και έτσι πολύ νωρίτερα απ' ότι αρχικά είχε προβλεφθεί θα μειωθεί η παγκόσμια ζήτηση βενζίνης και πετρελαίου κίνησης. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που προήλθε από μία έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύτηκε από το Bloomberg NEF.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτή, η ζήτηση για βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης για τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά θα κορυφωθεί το 2027. Βασικός λόγος για την εκτιμώμενη μείωση της ζήτησης των δύο υγρών καυσίμων είναι η αύξηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, κάτι που ήδη ισχύει, ενώ παράλληλα τα συμβατικά οχήματα κάνουν όλο και πιο αποτελεσματική χρήση των καυσίμων. Έτσι το αποτέλεσμα μοιραία οδηγεί στο να μειώνεται η παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα κίνησης, αναφέρει το Bloomberg NEF.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έρχονται για να αναθεωρήσουν κατά τέσσερα χρόνια νωρίτερα εκείνα μίας προηγούμενης που είχε πραγματοποιηθεί πριν από ένα έτος και πάλι από το Bloomberg NEF, που εκτιμούσε πως η ζήτηση για πετρέλαιο κίνησης θα κορυφωνόταν το 2031.
 
Συν τοις άλλοις δε θα πρέπει να αφήνουμε απ έξω τις προσπάθειες που γίνονται από πολλές χώρες παγκοσμίως για την υιοθέτηση «πράσινων» λύσεων κινητικότητας αλλά και των κινήτρων που δίνονται για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που παίζει ενεργό ρόλο στη μείωση της ζήτησης βενζίνης και ντίζελ. Μάλιστα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΕ ανακοίνωσε τους νέους και πιο απαιτητικούς στόχους για τη μείωση των ρύπων αρχικά για το 2030 και εν συνεχεία για το 2035, όπου και στοχεύει να καταργηθούν οι πωλήσεις νέων οχημάτων με κινητήρες καύσης.
 
Τέλος, η ίδια ερεύνα προβλέπει ότι ο αριθμός επιβατικών αυτοκινήτων στους δρόμους του κόσμου, αναμένεται να αυξηθεί και να κορυφωθεί το 2039, φτάνοντας τα 1,548 δισεκατομμύρια οχήματα, αριθμός αυξημένος κατά 26% συνολικά σε σύγκριση με τα υφιστάμενα επίπεδα! 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »