Μειώσεις σε τιμές και νέα επίπεδα εξοπλισμού για τα ηλεκτρικά VW ID

Μειώσεις σε τιμές και νέα επίπεδα εξοπλισμού για τα ηλεκτρικά VW ID

2.447 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2024)

- Η VW επιχειρεί να γίνει ανταγωνιστικότερη μέσω της νέας τιμολόγησης των ID
- Στοχευμένα κίνητρα για τα ηλεκτρικά μοντέλα στη Γαλλία
- Επιδιώκει αύξηση πωλήσεων σε Νορβηγία όπου έχασε την πρωτιά μετά από χρόνια
- Επιδοτήσεις σε Γερμανία και νέα τιμολόγηση σε Βέλγιο και Σουηδία

Η VW επιχειρεί να γίνει ανταγωνιστικότερη μέσω της νέας τιμολόγησης των ID

Η Volkswagen μείωσε τις τιμές και αναβάθμισε τις προσφορές της στη σειρά ID των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της για να ενισχύσει τις πωλήσεις στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να ανταγωνιστεί την Tesla και άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών μοντέλων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι ήδη διαθέσιμες φθηνότερες εκδόσεις των ID.3, ID.4 και ID.5 σε κάποιες χώρες της Ευρώπης. Αλλωστε πολλοί προβλέπουν ότι η ζήτηση για ηλεκτρικά θα επιβραδυνθεί, καθώς οι καταναλωτές διστάζουν βλέποντας τις υψηλές τιμές. Θυμίζουμε πως τον Ιανουάριο του 2023 ο ο CEO του VW Group, Oliver Blume, είχε δηλώσει ότι η μάρκα δεν θα εμπλεκόταν σε πόλεμο τιμών στην Ευρώπη με την Tesla μετά τις μειώσεις τιμών που έκανε η τελευταία στα Model 3 και Model Y.

Στοχευμένα κίνητρα για τα ηλεκτρικά μοντέλα στη Γαλλία

Στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων σε όγκο στην Ευρώπη, σχεδόν όλες οι εκδόσεις των ID.3, ID.4 και ID.5 θα ωφελούνται από την κρατική επιδότηση από 5.000 έως 7.000 ευρώ το 2024, σύμφωνα με κύκλους της VW. Τα μοντέλα της εταιρείας θα έχουν δύο νέες επιλογές εξοπλισμού, το ID και το Life Max. Το VW ID.3 Pro με μπαταρία 58 kWh, για παράδειγμα, διατίθεται σε επίπεδο εξοπλισμού ID για 39.990 ευρώ, ενώ με μπαταρία 77 kWh διατίθεται για 44.310 ευρώ. Η προηγούμενη έκδοση με τη χαμηλότερη τιμή ήταν η Pro Performance, στα 42.990 ευρώ (σ.σ. στην Ελλάδα αυτή η έκδοση κοστίζει 41.200 ευρώ πριν την επιδότηση). Το ID.4 στην εισαγωγική έκδοση ID ξεκινά από 43.990 ευρώ. Όταν το ID.4 κυκλοφόρησε στη Γαλλία πέρυσι, ξεκίνησε με περισσότερα από 51.000 ευρώ, αν και η VW πρόσφερε έκπτωση στους αγοραστές το περασμένο φθινόπωρο που μείωσε την τιμή σε περίπου 44.000 ευρώ. Η χαμηλότερη τιμή για το ID.5 ξεκινά από 50.500, είπε η VW, ενώ η Life Max ξεκινά από 51.500, η οποία σύμφωνα με τη VW είναι 8.150 ευρώ φθηνότερο από το Pro Performance του 2023, αλλά με περισσότερες επιλογές, προσφέροντας καθαρό όφελος στους αγοραστές περί τα 11.260 ευρώ.

Επιδιώκει αύξηση πωλήσεων σε Νορβηγία όπου έχασε την πρωτιά μετά από χρόνια

Στη Νορβηγία, η οποία έχει την υψηλότερη διείσδυση ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη με 82% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων, η VW έχει πέσει στην τρίτη θέση στις συνολικές πωλήσεις μετά από χρόνια στην κορυφή. «Συνειδητοποιούμε ότι παρόλο που διαθέτουμε υπέροχα και ελκυστικά μοντέλα, δεν είχαμε παραλλαγές εξοπλισμού και τιμές που να ήταν αρκετά δημοφιλείς ώστε να ανέβουμε μέχρι την κορυφή, όπως το πετύχαμε στο παρελθόν», δήλωσε ο Ulf Tore Hekneby διευθύνων σύμβουλος του κορυφαίου εισαγωγέα αυτοκινήτων της Νορβηγίας Harald A. Møller. Το ID.3 αναμένεται να ξεκινά από τα 31.700 ευρώ.

Επιδοτήσεις σε Γερμανία και νέα τιμολόγηση σε Βέλγιο και Σουηδία

Αντίστοιχα στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά της VW, η εταιρεία ξεκίνησε να χρηματοδοτεί τις επιδοτήσεις ηλεκτρικών αφού η κυβέρνηση απέσυρε απότομα την υποστήριξή της. Το ID.3 στη νέα του «βασική» έκδοση ξεκινά εκεί από 39.995 ευρώ, χαμηλότερη τιμή από εκείνη με την οποία λανσαρίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν και παρουσιάστηκε το ανανεωμένο. Αλλες χώρες όπου η VW ανακοίνωσε πρόσφατα την ανανεωμένη γκάμα ID και χαμηλότερες τιμές είναι το Βέλγιο και η Σουηδία. Το ID.3 είναι πλέον διαθέσιμο για 39.990 ευρώ και το ID.4 για 39.649 ευρώ στο Βέλγιο. O Gert van Leeuw, διευθυντής της VW Βελγίου, δήλωσε μάλιστα ότι θα υπάρξει μια πρόσθετη έκπτωση στις αρχές του έτους στο ID.3 για να ταιριάζει με αυτές που δίνονται παραδοσιακά στην έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελλών. Όσον αφορά τη Σουηδία, η VW πρόσθεσε, μια βασική έκδοση «EU» και μια «Edition», η οποία προσθέτει επιπλέον χαρακτηριστικά εξοπλισμού σε χαμηλότερη τιμή.

CORAL GAS PASXA
fiat