Το μεγάλο πλεονέκτημα του Smart είναι η ευκολία με την οποία κινείται, ελίσσεται και παρκάρει στην πόλη.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Smart είναι η ευκολία με την οποία κινείται, ελίσσεται και παρκάρει στην πόλη.

Μεταχειρισμένο smart fortwo coupe του 2008

16.461 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2012)

Η ευελιξία στο αστικό περιβάλλον και ο χαρακτήρας του Smart ForTwo, το καθιστούν ως το καλύτερο αγχολυτικό για τον οδηγό.

+ Υστέρηση κιβωτίου ταχυτήτων, άνεση, ευπάθεια σε πλευρικούς ανέμους
- Σχεδίαση, ευελιξία, ποιότητα, κράτημα, εξοπλισμός, κατανάλωση
Κινητήρας 
Ο 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας των 71 ίππων σε συνδυασμό με το 5άρι αυτόματο κιβώτιο προσφέρουν καλές επιδόσεις που ικανοποιούν, τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Ο θόρυβος που εισέρχεται στην καμπίνα είναι αισθητός, χωρίς να γίνεται ενοχλητικός. Στην αυτόματη λειτουργία το κιβώτιο παρουσιάζει κάποια υστέρηση ιδίως στο κατέβασμα ταχύτητας, κάτι που στο διάστημα εξοικείωσης ίσως ενοχλήσει τον οδηγό. Στη σειριακή χειροκίνητη λειτουργία η κατάσταση είναι καλύτερη.
Οδική συμπεριφορά
Το μεγάλο πλεονέκτημα του Smart είναι η ευκολία με την οποία κινείται, ελίσσεται και παρκάρει στην πόλη χάρη στο μόλις 2,6 μέτρων μήκους αμάξωμά του. Πολύτιμος σύμμαχος είναι και το άμεσο τιμόνι που κόβει πολύ. Το στάνταρ ESP λειτουργεί υποδειγματικά επεμβαίνοντας σε κάθε απρόβλεπτη στιγμή. Η ανάρτηση είναι αρκετά σκληρή θυσιάζοντας μέρος της άνεσης προς όφελος του κρατήματος. Σε ανοιχτό δρόμο, το μόνο που ίσως προβληματίσει είναι η αναμενόμενη ευπάθειά του –λόγω κοντού μεταξονίου- σε πλευρικούς ανέμους. Δυνατά και ανθεκτικά είναι τα φρένα που υστερούν σε αίσθηση στο πεντάλ.
Εσωτερικό – Χώροι
Το διθέσιο εσωτερικό διακρίνεται για τη μοντέρνα σχεδίαση και τον ευχάριστο διάκοσμο. Οδηγός και συνοδηγός έχουν αρκετό χώρο στη διάθεσή τους για να βολευτούν στα αναπαυτικά καθίσματα. Λίγες αλλά βολικές και ευρύχωρες είναι οι θήκες για τα καθημερινά αντικείμενα. Οι επενδύσεις στο ταμπλό και τις πόρτες είναι ποιοτικές αναβαθμίζοντας τη γενική εικόνα. Στα συν και οι πετυχημένοι συνδυασμοί χρωμάτων. Με δεδομένο το μέγεθος του αμαξώματος, το πορτμπαγκάζ των 220 λίτρων κρίνεται ικανοποιητικό έχοντας και πρακτικό άνοιγμα. 
Μεταπωλητική αξία
Το Smart δεύτερης γενιάς διατηρεί υψηλή τιμή μεταπώλησης λόγω και της συγγενικής σχέσης του με την Mercedes-Benz. 
Value for money
Σε σχέση με τις δυνατότητές του κρίνεται ακριβό. Είναι όμως καλά εξοπλισμένο, έχει αξιόπιστο κινητήρα και μοναδικό χαρακτήρα.
Τιμή αγοράς 2008: 10.550 ευρώ
Τιμή αγοράς 2012: 6.400 ευρώ
Τιμή πώλησης 2012: 7.200 ευρώ

Σύγχρονη σχεδίαση, ευχάριστος διάκοσμος και ποιοτικές επενδύσεις στο εσωτερικό.

Σύγχρονη σχεδίαση, ευχάριστος διάκοσμος και ποιοτικές επενδύσεις στο εσωτερικό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto