• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Οι εικόνες αυτές προέρχονται από τους σχεδιαστές της ιστοσελίδας Kolesa.

Μόνο στην Ευρώπη το VW ID.5

1.848 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/11/2020

Το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen από την οικογένεια ID, το κουπέ ID.5, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη και όπως ξεκαθάρισε η γερμανική φίρμα το εν λόγω μοντέλο θα είναι διαθέσιμο μόνο στη «Γηραιά Ήπειρο».

Ford: Puma & Kuga με όφελος 1000 ευρώ και 8 χρόνια εγγύηση
Goodyear: Το ελαστικό με την υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση της αγοράς! Δείτε το με 1 κλίκ

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Βρες ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης & όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Για το νέο ηλεκτρικό κουπέ SUV, ID.5 μίλησε ο επικεφαλής ηλεκτρικής κινητικότητα της Volkswagen, Thomas Ulbrich δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για το νέο μοντέλο που αναμένεται να βρεθεί δίπλα στα ID.3 και ID.4. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το στέλεχος της VW, το ID.5 θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος στην Ευρώπη και οι Γερμανοί δε σχεδιάζουν να το πουλήσουν σε άλλες αγορές.
 
Μάλιστα ο Ulbrich υπογράμμισε πως το «βάρος» των πωλήσεων εκτός Ευρώπης θα πέσει στο ID.4, το οποίο θα κατασκευάζεται παράλληλα σε τρεις ηπείρους και συγκεκριμένα στην Γερμανία για την Ευρώπη, στις πόλεις Αντίνγκ και Φοσάν στην Κίνα για την Ασία, ενώ από το νέο έτος θα μπει στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στην πόλη Τσατανούγκα στο Τεννεσί των ΗΠΑ.
 
Κλείνοντας με το ID.5 οι αναφορές μέχρι στιγμής κάνουν λόγο πως θα πάρει δάνειο τα κινητήρια σύνολα του ID.4 και θα έχει αυτονομία που θα φτάνει ακόμα και τα 500 χιλιόμετρα σύμφωνα με τα τεστ του WLTP. Αργότερα ίσως λανσαριστούν και GTX εκδόσεις υψηλών επιδόσεων που θα προσφέρουν πιθανότατα ισχύ 306 ίππων σε συνδυασμό με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.