Μπορεί να κάνει το νέο Citroen C4 την επιτυχία του Xsara;

8.587 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2021)

H Citroen κατεβάζει το μικρομεσαίο της στην πιο αγαπημένη κατηγορία για πρώτη φορά με Crossover στοιχεία. Κάτι ανάλογο έκανε και παλιότερα ταράζοντας τα νερά με το Xsara με τεράστια επιτυχία. Μπορεί όμως το νέο C4 να κάνει το ίδιο;


Η Citroen είναι γνωστή για τα ιδιαίτερα μοντέλα της σε όλες τις φάσεις της ιστορία της. Κάθε φορά που τα μοντέλα της έβρισκαν τον δικό τους τρόπο να προσφέρουν τα χαρακτηριστικά της μάρκας στην αγορά, γίνονταν επιτυχία.

Στην πιο πρόσφατη ιστορία της, η Citroen έριξε στη μικρομεσαία κατηγορία την Xsara, ένα μοντέλο που έσπασε ταμεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο κύριος λόγος φυσικά είχε να κάνει με το σχήμα. Την εποχή που οι μισοί κατασκευαστές έβλεπαν το μικρομεσαίο ως ένα πεντάπορτο χάτσμπακ, κι οι άλλοι μισοί ως μια πιο κοντή μπερλίνα, η Citroen έκανε το συνδυασμό. Με τους 2½ όγκους της, αλλά και μεγάλη πίσω πόρτα, η Xsara έπιασε τον παλμό της εποχής που ήθελε λίγο απ`όλα και έγινε για μεγάλο διάστημα το πιο εμπορικό μικρομεσαίο.

Η Citroen έμαθε καλά το μάθημά της με το C4 που ακολούθησε. Στην πρώτη του γενιά, και με τα διαφορετικά αμαξώματα 3 και πέντε θυρών, έχει το χάτσμπακ που αντικατέστησε στις προτιμήσεις τους 2½ όγκους ως το σχήμα που προτιμάει η αγορά. Όταν όμως στις επόμενες γενιές του το C4 πέρασε από μια σχετική «γερμανοποίηση», η αγορά δεν ανταποκρίθηκε. Γιατί ο κόσμος περιμένει από τη Citroen να είναι η τελευταία μάρκα που απλά θα κάνει «το ίδιο» με τους άλλους. Και η εμπορική απογείωση της νέας γκάμας της μάρκας με πρώτο το C4 Cactus, υπενθύμισε στους Γάλλους τι θέλει ο κόσμος. 

Την ίδια κίνηση κάνει τώρα. To νέο C4 παραμένει στην μικρομεσαία κλάση, μόνο που τώρα έχει το σχήμα που αυτή τη στιγμή πουλάει περισσότερο από κάθε άλλο. Έχει σχήμα SUV και βαδίζει σε Crossover μονοπάτια. Κακά τα ψέματα, τα SUV είναι η πιο εμπορική κατηγορία αυτή τη στιγμή, και το ολοκαίνουργιο C4 Cross μπαίνει σφήνα, χωρίς να διατυμπανίζει ότι είναι SUV, αλλά ούτε και ότι δεν είναι. Μια διασταύρωση, εμφανώς, πολύ καλά εκτελεσμένη. Τεράστιοι χώροι, άνεση, σχεδιαστικές αναφορές στην ιστορία της μάρκας και ένα πολύ σύγχρονο σχήμα, για πολλούς το νέο C4 Cross είναι το πρώτο από τη νέα γενιά μικρομεσαίων που θα δούμε και από άλλους κατασκευαστές.

Μπορεί όμως να κάνει το «σουξέ» της Xsara; Εσείς πως βλέπετε το νέο C4 Cross; Έχει αυτό που αρέσει; Είναι το επόμενο μικρομεσαίο που θα αγοράσετε; Ή το επόμενο SUV που θα διαλέξετε; Τι λέτε;

PEIRAIOS LEASING
moto