Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Μυστηριώδες Audi Q3

6.652 Επισκέψεις στο άρθρο (3/8/2018)

Νέα πατενταρισμένα σκίτσα του Audi Q3 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, λίγες μέρες μετά την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, με τα πρώτα στοιχεία να οδηγούν στην απεικόνιση του ισχυρότερου SQ3.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από όταν η Audi προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση της νέας δεύτερης γενιάς του Q3. Αυτός είναι μάλιστα και ο λόγος που η σημερινή αποκάλυψη των σκίτσων που απεικονίζουν ένα ελαφρώς αλλαγμένο Q3 και κατατέθηκαν στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης γεννά κάποια ερωτηματικά, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για το επερχόμενο SQ3.
 

Κοιτώντας πιο προσεκτικά παρατηρουμε πως το μοντέλο του σκίτσου διαφέρει από το πρόσφατα παρουσιασμένο Q3 στα σημεία. Αναλυτικότερα, μεγαλύτεροι είναι οι αεραγωγοί στον πρόβολο, όπως επίσης και η γρίλια στο κάτω μέρος, ενώ και οι ζάντες μοιάζουν με εκείνες που συνταντούμε στα S μοντέλα της γερμανικής μάρκας. Ένα ακόμη στοιχείο προς την επιβεβαίωση της ταυτότητας του SQ3 είναι η ομοιότητα με το «μουλάρι» δοκιμών κυρίως όσον αφορά στο εμπρός μέρος (σ.σ. δεν μπορούμε να βγάλουμε άλλα συμπεράσματα καθώς υπάρχει έντονο καμουφλάζ).

Σε ό,τι αφορά την «καρδιά» του ισχυρού SUV κάτω από καπό, το παρών θα δίνει ένας υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων με απόδοση κοντά στους 310 ίππους με 380 Νm ροπής σε συνεργασία με το S-tronic αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων και το γνωστό σύστημα τετρακίνησης quattro της μάρκας. Τα 0-100 αναμένεται να γίνονται κοντά σε 4,6 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική ταχύτητα να φτάνει μέχρι και τα 250 χλμ./ώρα.

Τέλος, υπογραμμίζουμε πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το νέο SQ3 αναμένεται να λανσαριστεί έως το τέλος του 2018, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να το δούμε στις αρχές του 2019.

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: