4 φωτογραφίες »

Νέο Ford Edge ST-Line

4.657 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2020)

Η Ford εμπλουτίζει την γκάμα του ανανεωμένου Edge, του μεγάλου SUV της, με την σπορτίφ έκδοση ST-Line που έρχεται να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στις «απλές» εκδόσεις και την κορυφαία ST των 335 ίππων.


Το φρεσκαρισμένο στα σημεία Ford Edge αποκτά ST-Line έκδοση, που αν και μοιάζει εν πολλοίς με την «καυτή» ST έχει στο ενεργητικό της πιο γήινα μηχανικά σύνολα σε σχέση με τον V6 διπλοτούρμπινο βενζινοκινητήρα των 2,7 λίτρων που αποδίδει 335 ίππους με 475 Nm ροπής και συνεργάζεται με ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης. Αντί αυτού, κάτω από μυώδες καπό του Edge ST-Line εδράζεται ο 2λιτρος EcoBoost τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας, που αποδίδει 250 άλογα στις 5.500 σ.α.λ. με 380 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ., ενώ υπεύθυνο για την μετάδοση της κίνησης είναι και εδώ το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με προαιρετικό το σύστημα τετρακίνησης (AWD).

Επειδή όμως, πέσαμε με τα μούτρα στο τεχνικό σκέλος, αξίζει να αναφέρουμε τις αισθητικές παρεμβάσεις που φέρει η «αθλητική» ST-Line έκδοση. Όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας που προσφέρονται ως ST-Line, έτσι και εδώ το Edge ST-Line διαθέτει πιο σφικτή ανάρτηση που χαμηλώνει την απόσταση από το έδαφος, ενώ εξοπλίζεται και με ένα bodykit που το κάνει να ξεχωρίζει από τις «κανονικές» εκδόσεις. Επιπλέον, νέας σχεδίασης είναι οι 20άρες ζάντες, ενώ και η γρίλια στην μάσκα έρχεται ως δάνειο από το ST. Τα λογότυπα ST-Line κοσμούν τα φτερά, όπως είθισται σε όλα τα ST-Line μοντέλα της Ford, ενώ και στο εσωτερικό υπάρχουν οι γνώριμες πινελιές που ξεχωρίζουν: σπορ καθίσματα και τιμόνι, πεντάλ αλουμινίου, λογοτυπημένα μαρσπιέ κ.ο.κ.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό, το Edge ST-Line έχει το νεότερο σύστημα infotainment Ford SYNC3 με όλες τις δυνατότητες διασυνδεσιμότητας (Apple CarPlay, Android Auto, Waze), ενώ προαιρετικά διατίθεται η σουίτα υποβοήθησης του οδηγού Co-Pilot360 καθώς επίσης και το πακέτο αναβάθμισης για τα φρένα "ST Performance Brake Package".

Κλείνοντας, σημειώστε ότι το Ford Edge ST-Line προσφέρεται ήδη στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τον ερχομό του στην Ευρώπη και κατ΄ επέκταση στην χώρα μας.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda