Νέο Suzuki S-Cross: Ήπια υβριδικό, πιο hi-tech & με νέα εμφάνιση
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Suzuki S-Cross: Ήπια υβριδικό, πιο hi-tech & με νέα εμφάνιση

24.098 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2021)

Η Suzuki αποκάλυψε την τρίτη γενιά του S-Cross προσφέροντας στο οικογενειακό SUV της νέα εμφάνιση, μικρές αλλαγές στην καμπίνα και πιο πλούσιο εξοπλισμό, ενώ παράλληλα διατηρεί τον ήπια υβριδικό 1.400άρη κινητήρα.

Ντεμπούτο για το τρίτης γενιάς Suzuki S-Cross

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στην επίσημη παρουσίαση του νέου S-Cross προχώρησε η Suzuki, φρεσκάροντας σε μεγάλο βαθμό το μικρομεσαίο της Crossover. Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με την απερχόμενη γενιά (σ.σ. το μοντέλο που είχε την ονομασία SX4 S-Cross) ενώ διατηρεί τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις με μήκος 4.300 χλστ. και το μεταξόνιο 2.600 χιλιοστά. Αυτό σε πρώτη ανάγνωση θα βάλει κάποιον σε σκέψεις, καθώς διαφαίνεται πως κατά βάση πρόκειται για ένα ριζικά ανανενωμένο αισθητικά και τεχνολογικά SX4 S-Cross. Αναφορικά με τις υπόλοιπες διατάστασεις, το πλάτος του είναι 1.785 χιλιοστά και το ύψος του 1.585 χιλιοστά, έχοντας ελάχιστες διαφορές με την απερχόμενη γενιά.

Πλήρως ανασχεδιασμένη εμφάνιση, νέα LED φώτα

Αισθητικά, η Suzuki έχει αλλάξει την εξωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου σε μεγάλο βαθμό τόσο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος. Το S-Cross εξοπλίζεται τώρα με νέα μαύρη γυαλιστερή γρίλια με ασημί λεπτομέρειες που του χαρίζει μια νότα δυναμισμού, με το έμβλημα της μάρκας να δεσπόζει στο κέντρο μια νίκελ φάσας, που πλαισιώνεται από πιο μοντέρνα φωτιστικά σώματα LED. Στο πλάι, βλέπουμε τετράγωνα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών, ενώ πίσω τα LED πίσω φώτα κλέβουν την παράσταση με την σχεδίασή τους. Ανανεωμένη και η χρωματική παλέτα του S-Cross που προσφέρεται σε οκτώ χρώματα, για να καλύψει τα γούστα κάθε οδηγού. Στα χρώματα της σειράς Pearl Metallic περιλαμβάνονται τα Titan Dark Gray, Cosmic Black και Canyon Brown. Στη σειρά των χρωματικών τόνων Pearl περιλαμβάνονται το Cool White, Energetic Red και Sphere Blue. Τα χρώματα Silky Silver Metallic και το απλό λευκό White ολοκληρώνουν τη χρωματική παλέτα.

Νέες πινελιές στην καμπίνα με οθόνη 7 ή 9 ιντσών

H Suzuki βλέπουμε πως ασχολήθηκε και με την αισθητική αναβάθμιση της καμπίνας, αφού αν εξαιρέσουμε το τιμόνι που είναι ίδιο με πριν, το ταμπλό είναι πιο φρέσκο σε ντιζάιν. Συγκεκριμένα οι δύο αεραγωγοί που βρισκόντουσαν πάνω από την, ενσωματωμένη στην κονσόλα, κεντρική οθόνη, έχουν μικρύνει και βρίσκονται πλέον από κάτω της. Αξίζει να σημειώσουμε πως η οθόνη πλέον δεν είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό, έχει μέγεθος 7 ίντσες ή 9 ίντσες, προσφέρει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με smartphone και προβάλλει διάφορες πληροφορίες για το όχημα. Η αίσθηση της προηγμένης τεχνολογίας ενισχύεται χάρη στον επιλογέα του συστήματος ALL GRIP SELECT και τον αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, ο οποίος προσφέρει την δυνατότητα στους συνεπιβάτες να  επιλέξουν διαφορετική θερμοκρασία για τον οδηγό και τους επιβάτες. Όσον αφορά το πορτ-μπαγκάζ, μπορούν να χωρέσουν μέχρι τα 430 λίτρα αποσκευών, με το διαιρούμενο πίσω κάθισμα 60:40 να εξασφαλίζει τη δυνατότητα πολλαπλής εκμετάλλευσης του χώρου.

Με 129 άλογα ο ήπια υβριδικός 1.400άρης κινητήρας

Στο μηχανοστάσιο του S-Cross βρίσκεται κατ΄ αποκλειστικότητα ο ήπια υβριδικός κινητήρας Boosterjet των 1,4 λίτρων άμεσου ψεκασμού που αποδίδει 129 άλογα και 235 Νm ροπής και μπορεί να συνδυαστεί προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης. Όσον αφορά στις επιδόσεις, το αυτοκίνητο μπορεί να πετύχει το 0-100 σε 9,5 δευτερόλεπτα ή σε 10,2 δλ. στην δικίνητη και την τετρακίνητη έκδοση αντίστοιχα με τη μέγιστη τελική ταχύτητα να φτάνει τα 190 χλμ./ώρα σε κάθε περίπτωση. Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
NISSAN