Νέο λογότυπο R από τη Volkswagen

2.585 Επισκέψεις στο άρθρο (7/10/2019)

Λίγο καιρό μετά την αλλαγή του λογοτύπου της Volkswagen ήρθε η ώρα της αλλαγής του εμβλήματος R που χρησιμοποιείται στα κορυφαία μοντέλα της μάρκας. Δείτε με ποιο μοντέλο και πότε θα λανσαριστεί το νέο σήμα.


Το ηλεκτρικό ID.3 κυριάρχησε στο περίπτερο της Volkswagen στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ωστόσο εκεί έγινε και η πρεμιέρα του νέου λογότυπου της γερμανικής εταιρείας. Μετά την πρεμιέρα του νέου logo, λοιπόν, ήρθε η ώρα της ανανέωσης για το R έμβλημα που κοσμεί τις κορυφαίες από πλευράς ισχύος εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας ή τις πιο σπορτίφ εκδοχές τους υπό την ονομασία R-Line.

Σύμφωνα με το γερμανικό στρατόπεδο, το φρεσκαρισμένο λογότυπο είναι πιο μοντέρνο, ξεχωριστό και κομψό από εκείνα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στα Golf R ή σε άλλα παλαιότερα μοντέλα επιδόσεων όπως το Scirocco R και το Passat R36. Παράλληλα συμβολίζει τη νέα αρχή του brand υψηλών επιδόσεων της εταιρείας. Το επίσημο ντεμπούτο του νέου «R» θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Atlas Cross Sport R-Line στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στην ήδη παρουσιασμένη ισχυρή έκδοση του T-Roc.

Κλείνουμε με τις γραμμές που έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen για το νέο της λογότυπο: «Χαρακτηρίζεται από τις γραμμές στο αρχικό πλάτος και μια σαφώς οριζόντια διάταξη με δυναμικές καμπύλες. Επιπλέον, η προεξέχουσα διαγώνιος γραμμή χρησιμεύει ως έντονη αντίθεση, υπογραμμίζοντας έτσι τη συνολική προοδευτικότητα της μάρκας. Το επιμήκες έμβημα R δημιουργεί μια ευρύτερη, ισχυρότερη εντύπωση και καθορίζει τη δέσμευση της Volkswagen για απόδοση και αποκλειστικότητα».

Hyundai
OPEL