H Ionity αποκάλυψε το νέο της φορτιστή υψηλής ισχύος που θα εγκατασταθεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Νέος φορτιστής υψηλής ισχύος της Ionity

1.688 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2019)

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης δε θα βρει κανείς μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και τους απαραίτητους για αυτά φορτιστές. Στο πλαίσιο αυτό η Ionity αποκάλυψε το νέο της φορτιστή υψηλής ισχύος που θα εγκατασταθεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους.


Το καινοτόμο χαρακτηριστικό που έχουν οι νέοι σταθμοί φόρτισης είναι ένα φωτιζόμενο LED «δαχτυλίδι» που είναι τοποθετημένο στο πάνω μέρος και έχει το ρόλο του «φάρου», βοηθώντας έτσι τους οδηγούς κατά τη διάρκεια της νύχτας να δουν το σημείο, ενώ ενημερώνουν και για τη διαθεσιμότητα του από απόσταση. Μόλις ο οδηγός συνδέσει το αυτοκίνητό του με τον φορτιστή, τότε το δαχτυλίδι που πήρε την ονομασία «The Halo» θα αλλάξει χρώμα ούτως ώστε να γνωρίζουν οι άλλοι οδηγοί πως είναι κατειλημμένος.
 
Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι οι προηγμένες οθόνες που έχουν οι φορτιστές μέσω των οποίων παρουσιάζουν στους πελάτες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται μέσα σε ένα δομημένο μενού. Αξίζει να σημειωθεί πως η σύμπραξη γνωστοποίησε πως όλοι οι φορτιστές Ionity HPC που έχουν ήδη εγκατασταθεί σε όλη την Ευρώπη θα ενημερωθούν ώστε να διαθέτουν το ίδιο μενού πληροφοριών, το οποίο είναι διαθέσιμο σε έως και 10 γλώσσες.
 
Στο κομμάτι της ισχύς να πούμε πως οι νέοι φορτιστές είναι της τάξης των 350 kW, ενώ η Tritium είναι η τεχνολογικός συνεργάτης της Ionity που θα κατασκευάσει τους φορτιστές. Παράλληλα η σύμπραξη γνωστοποίησε πως ο πρώτος σταθμός που θα εξοπλιστεί με το νέο φορτιστή θα ανοίξει στη Δανία αυτό το φθινόπωρο, ενώ το αρχικό δίκτυο 400 σταθμών φόρτισης υψηλής ισχύος θα πρέπει να αναπτυχθεί μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους. Αυτή τη στιγμή, περίπου 140 σταθμοί HP Ionic βρίσκονται σε λειτουργία, με άλλους 50 να βρίσκονται υπό κατασκευή.   
 
Τέλος να θυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστή η παρουσία του ομίλου Hyundai στη Ionity, αποτελώντας το νεότερα χρονικά μέτοχο.

VW LEASEPRO
test center