Νίκη για Μπότας στο ροντέο του GP Αυστρίας

3.108 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2020)

Επεισοδιακό το restart του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος #F1 με τον pole man Βάλτερι Μπότας να παίρνει τελικά τη νίκη. Πίσω του η Ferrari του Λεκλέρκ και τρίτος ο πιτσιρικάς Λάντο Νόρρις με McLaren.

Η Formula 1 επέστρεψε μετά από μακρά απουσία και, παρόλο που το μεγαλυτερο μέρος του αγώνα έδειχνε πως ο εναρκτήριος γύρος της μετά-lockdown εποχής θα ήταν περίπατος για τα μονοθέσια της Mercedes, οι τελευταίοι 20 γύροι έμελλε να εξελιθούν σε... ροντέο.

Μεγάλος νικήτης ο Βάλτερι Μπότας που χθες έκανε νέο ρεκόρ πίστας στο Red Bull Ring, παίρνοντας παράλληλα την 12η pole position της καριέρας του. Πίσω του μετά από μια σειρά ανατροπών τερμάτισε ο Σαρλς Λεκλέρ με το μονοθέσιο της Ferrari, ενώ το πόντιουμ συμπληρώθηκε από τον Λάντο Νόρρις με ΜcLaren, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο. Μάλιστα, ο νεαρός πιλότος κατάφερε να βάλει στο πόντιουμ την ομάδα του για πρώτη φορά από το 2014, ενώ παράλληλα «τσίμπησε» και ένα έξτρα βαθμό για τον ταχύτερο γύρο του αγώνα τον οποίο σημείωσε στο τελευταίο πέρασμα.

Για την ιστορία, ο Λούις Χάμιλτον ήταν αυτός που τερμάτισε δεύτερος, ωστόσο υποβιβάστηκε στην τέταρτη θέση, εξαιτίας της ποινής των 5 δλ. που πήρε μετά από την επαφή του με τον Αλεξ Αλμπον, όταν ο τελευταίος τον προσπέρασε στην πέμπτη στροφή.

Μεγάλοι άτυχοι του σημερινού αγώνα, ο Μαξ Φερστάπεν που εγκατέλειψε νωρίς καθώς η RB16 έμπαινε συνεχώς σε λειτουργεία anti-stall, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο που το κιβώτιο ταχυτήτων της Renault R27 κόλλησε σε μία σχέση.

Κλείνοντας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 για το επόμενο Σαββατοκύριακο στην ίδια πίστα.

Toyota
moto